Pobierz rozmiar arkusza

Witam

Stworzyłem kartridże w formacie A4 w poziomie, A4 w pionie, A3 w poziomie... W mojej tabelce rysunkowej wyświetlam właściwość formatsize oprogramowania. W przypadku formatów poziomych nie ma problemu, umieszcza mnie w A4, A3...  Jednak w przypadku formatów pionowych wyświetla "Dostosuj". I oczywiście to samo dotyczy niestandardowych formatów specyficznych dla mojej firmy. 

W pierwszym przypadku, czy istnieje sposób, aby mieć odpowiedni format niezależnie od kierunku formatu (poziomego lub pionowego)

Jeśli to możliwe, dodaj typy formatów dla różnych

Witam

[EDYTUJ | EDYTUJ KOD] Usunięcie za nie na temat [KONIEC EDYCJI]

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję d.roger za odpowiedź, nie mogę zmusić obu metod do działania. Czy chcesz, abym użył makra w celu umieszczenia formatu arkusza w mojej właściwości part i wskazania tej właściwości w tabelce rysunkowej?

Nie ma łatwego sposobu na umieszczenie nazwy warstwy w tabelce rysunkowej (patrz obrazek)

cartouche.png

Witam

Przepraszam, moja pierwsza odpowiedź była nie na temat.

Spróbuj skierować tekst do właściwości "SW-Sheet Format Size"

Pozdrowienia

1 polubienie

Tak już jest, to mój problem, oznacza formaty poziome, ale nie pionowe lub niestandardowe jak er1200 (wysokość 900, długość 1200)

W folderze instalacyjnym <dossier_d>\ solidworks\lang\<language>\ znajduje się plik sheetformats.txt.
"Majstrując" przy nim, powinieneś rozwiązać swój problem.

1 polubienie

Witaj stefbeno,

Dziękuję za odpowiedź, wydaje się, że to dobry trop, ale nie mogę zrozumieć, jak to działa. Ponadto nie mogę zmodyfikować pliku w jego oryginalnej lokalizacji, chciałbym wiedzieć, gdzie możemy zmienić ścieżkę, aby pobrać ten plik. Zajrzałem do opcji/lokalizacji pliku... ale potem nie mogę go znaleźć

Zgodnie z tą stroną (http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/c_hole_callouts.htm), możliwa jest modyfikacja plików.
Możliwa metoda: Utwórz kopię w normalnym katalogu, zmodyfikuj kopię, zmień nazwę oryginału, aby ją zachować, i skonfiguruj kopię.

Zmodyfikowałem oryginalny plik, ale to nic nie zmienia

txt.png