Za pomocą tego rodzaju makra możesz importować punkty z tabeli Excela do SW:
Możliwe jest również zrobienie czegoś odwrotnego:
Do wyszukiwania, oto użyte słowa kluczowe Współrzędne makr Solidworks w programie Excel. Wszystko, co pozostaje do zrobienia, to przetestować i wybrać to, co najbardziej Ci odpowiada i ewentualnie to poprawić. Redagować: W Visiativ dostępne są również te 2 narzędzia, jeśli masz subskrypcję Mycadservice:
Nie sądzę, żeby to było to, o co on prosi: Utwórz plik Excela do modelowania w oprogramowaniu, aby przerobić tabelę Excela dla maszyny, równie dobrze możesz nie przechodzić przez pole oprogramowania i bezpośrednio używać pliku Excela. Myślę, że proces polega na modelowaniu pod oprogramowaniem, aby wydedukować plik Excela (a nie na odwrót) Albo sposób pojmowania nie jest właściwy. W końcu zależy to również od ilości wymiarów do przeniesienia w tabeli, jeśli jest to małe 10n można to zrobić "ręcznie" tworząc tabelę na rysunku (Tabela / Tabela ogólna) i klikając na każdy wymiar w każdym polu i zapisując tabelę w formacie excela.
Witam wszystkich, bardzo dziękuję za odpowiedzi, więc mam narzędzia mycad i wypróbowałem GETCoordinates3D z eksportem w pliku i jest to dokładnie to, czego szukałem, działa bardzo dobrze. Dziękuję wam wszystkim.