Pobieranie właściwości SmartProperties z pomieszczenia na rysunku

Oto moje pliki z typografiami

pokój i mep, jeśli ktoś może spojrzeć i powiedzieć mi, co zapomniałem zrobić.

DZIĘKUJĘ

modeles.zip
7 polubień

Wartości tekstowe, które należy wprowadzić: Kreślarz, kod dostawcy itp. wszystkie są puste, a zatem bezwartościowe.

Dlatego Twoja ocena nie działa.

Elementy te muszą być wypełnione. Przede wszystkim postaraj się je wypełnić bez przechodzenia przez Smart Properties, aby uniknąć problemów z konfiguracją tych ostatnich. Wpisz tekst w tej wartości, korzystając z właściwości elementu.

Jeśli to zadziała, zrób to za pomocą Właściwości inteligentnych.

Pozdrowienia.

capture.png

Oto, co powiedziałem w mojej pierwszej i drugiej wiadomości:

Jak widziałem na twoim obrazie, pola nie są wypełnione!

1 polubienie

przepraszam, nie mogę oglądać, jestem w wersji z 2012 roku

rmorel i Lucas Prieur, jak ci powiedziałem, są to pliki "type - .prtdot", więc puste podczas tworzenia, ale jest tylko właściwość machinetotal, która nie jest wyświetlana w kartridżu, w przeciwnym razie wyświetlane są wszystkie inne.

7 polubień

Właśnie przesłałem twoje pliki i widzę, że to są twoje szablony.

Prosiłem Cię o przykład utworu z jego planem, który powinien działać!

Właśnie zrobiłem test (w 2014 roku, ponieważ modele są w 2014 roku) właśnie teraz z twoimi modelami.

Na mapie bazowej nie ma notatki, która pobierałaby właściwość "MachineTotal"

Jeśli utworzę notatkę związaną z właściwością "MachineTotal" i wstawię część z Twojego modelu części lub ręcznie wypełnię właściwość Total Machine, nie ma problemu, otrzymuję wartość właściwości z powrotem.

3 polubienia

fthomas,

Czy możesz mi powiedzieć, jak to robisz? w celu odzyskania tej właściwości.

DZIĘKUJĘ

7 polubień

Tworzę nowy rysunek z Twojego modelu DRWDOT i wstawiam do środka część wykonaną za pomocą Twojego modelu części, w którym wcześniej wypełniłem właściwość "MachineTotal"

Edytuję mapę bazową,

Umieszczam notatkę w kartuszu gdzie chcę,

Następnie klikam na powiązany z nieruchomością

Następnie wybieram "Szablon w Określ widok we właściwości arkusza"

Z menu rozwijanego wybieram MachineTotal i sprawdzam poprawność.

Aby zakończyć, wystarczy ponownie zapisać mapę bazową, aby moje zmiany zostały uwzględnione we wszystkich nowych rysunkach

4 polubienia

Procedurę wskazałem w mojej 1 wiadomości (musisz to zrobić w szablonie, aby działała na wszystkich poziomach):

Następnie na rysunku, klikając prawym przyciskiem myszy w arkuszu, ale poza widokiem "Edytuj tło".

Gdy zostawisz mysz w miejscu, w którym chcesz, aby kod się wyświetlił, powinien on być napisany $PRPSheet:"kod".

Jeśli nie, kliknij dwukrotnie, aby edytować.

Jeśli chcesz zastosować tę funkcję do wszystkich starych planów, musisz użyć narzędzia do integracji.

Być może zapomniałem ci powiedzieć, że właściwość jest wynikiem warunku w smartprop.

image_1.png
7 polubień

To niczego nie zmienia, niezależnie od tego, czy jest to wynik, czy nie.

Tak długo, jak sprawdzisz, czy po walidacji SmartProp, masz żądaną wartość właściwości "TotalMachine" w oknie "Właściwość dokumentu".

Jeśli w kolumnie wartości masz informacje, których szukasz, wszystko, co musisz zrobić, to zrobić to, co zostało powiedziane wcześniej:  $PRPSheet:"TotalMachine"

Ale jeśli nic nie jest wyświetlane, jak mówisz, może to pochodzić z twojej formuły w SmartProperties, co nie jest dobre... Sprawdź więc wynik we właściwościach przed obsługą linku.

Mam nieruchomość w pokoju, ale nie mogę jej wyświetlić w MEP

7 polubień

Witam

Jak już kilkakrotnie mówiłem, byłoby łatwiej, gdybyśmy mieli plik. Jeśli chodzi o kwestie prywatności, weź istniejący plik w miejscu, w którym powinien działać i usuń wszystkie funkcje z wyjątkiem pierwszej.

W przeciwnym razie, po prostu, jeśli właściwość jest poprawnie wypełniona w 3D (nie jest pusta), w "> plikach", w zakładce "niestandardowe", a nie "specyficzne dla konfiguracji" (jest to również ustawienie SmartProperties), to jeśli w swoim układzie postępowałeś zgodnie z różnymi sposobami wyświetlania właściwości niestandardowej (mine lub fthomes), Nie ma powodu, dla którego to nie miałoby działać!

I pamiętaj, aby wykonać manipulację na plikach "kropkowych", a następnie użyć integracji, aby zaktualizować wszystkie pliki, jeśli chcesz, aby pojawiły się one również w starych planach.

Witam

I dziękuję za kolejną odpowiedź.

Tutaj jest pokój i MEP, jednak nie wiem, dlaczego udało mi się umieścić właściwość w MEP, ale nadal nie pojawia się, gdy wstawiam do niego część.

Zobacz załączniki.

desktop.zip
7 polubień

Wystąpił problem z nazwą Twojej nieruchomości.

Zmieniając na przykład nazwę na MT i tworząc notatkę, jak pokazano na załączonym obrazku, działa i udało mi się wyświetlić całą maszynę...

Ale opuszczając posiadłość z nazwą "MachineTotal", pozostała ona rzeczywiście pusta...

machine_total.jpg

Oto pliki, które działają (przepraszamy, tylko 1 plik na wiadomość w Lynkoa)

ok.zip

Osobiście działa idealnie, nie zmieniając niczego ...  pod warunkiem, że wypełnisz właściwość "MachineTotal", ponieważ obecnie w podanym przez Ciebie przykładowym pokoju właściwość jest pusta!

Po tym, jak nie wiem, w której wersji wszyscy robią te testy, obecnie testuję na SP0.0 z 2014 roku, jeśli lucas i m.angers testujesz na SP1.0 i pojawia się problem, chcę zrobić test ponownie w tej wersji, jeśli chcesz.

2 polubienia

Rzeczywiście, testowałem SP1 w 2014 roku.

Ok, czy to działa parafitment!! Zwykła zmiana nazwy nieruchomości jest niezrozumiała.

Dziękuję.

P.S. Jestem w 2014 SP1

8 polubień