Oto moje pliki z typografiami
pokój i mep, jeśli ktoś może spojrzeć i powiedzieć mi, co zapomniałem zrobić.
DZIĘKUJĘ
modeles.zip
Oto moje pliki z typografiami
pokój i mep, jeśli ktoś może spojrzeć i powiedzieć mi, co zapomniałem zrobić.
DZIĘKUJĘ
Wartości tekstowe, które należy wprowadzić: Kreślarz, kod dostawcy itp. wszystkie są puste, a zatem bezwartościowe.
Dlatego Twoja ocena nie działa.
Elementy te muszą być wypełnione. Przede wszystkim postaraj się je wypełnić bez przechodzenia przez Smart Properties, aby uniknąć problemów z konfiguracją tych ostatnich. Wpisz tekst w tej wartości, korzystając z właściwości elementu.
Jeśli to zadziała, zrób to za pomocą Właściwości inteligentnych.
Pozdrowienia.
Oto, co powiedziałem w mojej pierwszej i drugiej wiadomości:
Jak widziałem na twoim obrazie, pola nie są wypełnione!
przepraszam, nie mogę oglądać, jestem w wersji z 2012 roku
Właśnie przesłałem twoje pliki i widzę, że to są twoje szablony.
Prosiłem Cię o przykład utworu z jego planem, który powinien działać!
Właśnie zrobiłem test (w 2014 roku, ponieważ modele są w 2014 roku) właśnie teraz z twoimi modelami.
Na mapie bazowej nie ma notatki, która pobierałaby właściwość "MachineTotal"
Jeśli utworzę notatkę związaną z właściwością "MachineTotal" i wstawię część z Twojego modelu części lub ręcznie wypełnię właściwość Total Machine, nie ma problemu, otrzymuję wartość właściwości z powrotem.
Tworzę nowy rysunek z Twojego modelu DRWDOT i wstawiam do środka część wykonaną za pomocą Twojego modelu części, w którym wcześniej wypełniłem właściwość "MachineTotal"
Edytuję mapę bazową,
Umieszczam notatkę w kartuszu gdzie chcę,
Następnie klikam na powiązany z nieruchomością
Następnie wybieram "Szablon w Określ widok we właściwości arkusza"
Z menu rozwijanego wybieram MachineTotal i sprawdzam poprawność.
Aby zakończyć, wystarczy ponownie zapisać mapę bazową, aby moje zmiany zostały uwzględnione we wszystkich nowych rysunkach
Procedurę wskazałem w mojej 1 wiadomości (musisz to zrobić w szablonie, aby działała na wszystkich poziomach):
Następnie na rysunku, klikając prawym przyciskiem myszy w arkuszu, ale poza widokiem "Edytuj tło".
Gdy zostawisz mysz w miejscu, w którym chcesz, aby kod się wyświetlił, powinien on być napisany $PRPSheet:"kod".
Jeśli nie, kliknij dwukrotnie, aby edytować.
Jeśli chcesz zastosować tę funkcję do wszystkich starych planów, musisz użyć narzędzia do integracji.
To niczego nie zmienia, niezależnie od tego, czy jest to wynik, czy nie.
Tak długo, jak sprawdzisz, czy po walidacji SmartProp, masz żądaną wartość właściwości "TotalMachine" w oknie "Właściwość dokumentu".
Jeśli w kolumnie wartości masz informacje, których szukasz, wszystko, co musisz zrobić, to zrobić to, co zostało powiedziane wcześniej: $PRPSheet:"TotalMachine"
Ale jeśli nic nie jest wyświetlane, jak mówisz, może to pochodzić z twojej formuły w SmartProperties, co nie jest dobre... Sprawdź więc wynik we właściwościach przed obsługą linku.
Mam nieruchomość w pokoju, ale nie mogę jej wyświetlić w MEP
Witam
Jak już kilkakrotnie mówiłem, byłoby łatwiej, gdybyśmy mieli plik. Jeśli chodzi o kwestie prywatności, weź istniejący plik w miejscu, w którym powinien działać i usuń wszystkie funkcje z wyjątkiem pierwszej.
W przeciwnym razie, po prostu, jeśli właściwość jest poprawnie wypełniona w 3D (nie jest pusta), w "> plikach", w zakładce "niestandardowe", a nie "specyficzne dla konfiguracji" (jest to również ustawienie SmartProperties), to jeśli w swoim układzie postępowałeś zgodnie z różnymi sposobami wyświetlania właściwości niestandardowej (mine lub fthomes), Nie ma powodu, dla którego to nie miałoby działać!
I pamiętaj, aby wykonać manipulację na plikach "kropkowych", a następnie użyć integracji, aby zaktualizować wszystkie pliki, jeśli chcesz, aby pojawiły się one również w starych planach.
Witam
I dziękuję za kolejną odpowiedź.
Tutaj jest pokój i MEP, jednak nie wiem, dlaczego udało mi się umieścić właściwość w MEP, ale nadal nie pojawia się, gdy wstawiam do niego część.
Zobacz załączniki.
Wystąpił problem z nazwą Twojej nieruchomości.
Zmieniając na przykład nazwę na MT i tworząc notatkę, jak pokazano na załączonym obrazku, działa i udało mi się wyświetlić całą maszynę...
Ale opuszczając posiadłość z nazwą "MachineTotal", pozostała ona rzeczywiście pusta...
Osobiście działa idealnie, nie zmieniając niczego ... pod warunkiem, że wypełnisz właściwość "MachineTotal", ponieważ obecnie w podanym przez Ciebie przykładowym pokoju właściwość jest pusta!
Po tym, jak nie wiem, w której wersji wszyscy robią te testy, obecnie testuję na SP0.0 z 2014 roku, jeśli lucas i m.angers testujesz na SP1.0 i pojawia się problem, chcę zrobić test ponownie w tej wersji, jeśli chcesz.
Rzeczywiście, testowałem SP1 w 2014 roku.
Ok, czy to działa parafitment!! Zwykła zmiana nazwy nieruchomości jest niezrozumiała.
Dziękuję.
P.S. Jestem w 2014 SP1