Cóż , oto moje pytanie jest zadawane, z drugiej strony już zrobiłem tak, jak w inteligentnym samouczku, Właściwość dokumentu, do którego się odwołujesz, postępowałem zgodnie z literą, co zostało zrobione, ale to nie działa dla mnie,
Stworzyłem policzek w twarz i nie mogę wziąć właściwości, które tworzę za pomocą smart, z wyjątkiem jednej z systemu!
Aby wyświetlić właściwość SmartProperties na rysunku, należy:
Czy właściwość kodu znajduje się w obszarze "Właściwości pliku > > karcie Dostosuj" po zweryfikowaniu właściwości SmartProperties i czy jest dobrze wypełniona.
Następnie na rysunku, klikając prawym przyciskiem myszy w arkuszu, ale poza widokiem "Edytuj tło".
Gdy zostawisz mysz w miejscu, w którym chcesz, aby kod się wyświetlił, powinien on być napisany $PRPSheet:"kod".
Mam nadzieję, że te 2 zdjęcia odpowiedzą na Twoje pytania.
Dla Państwa informacji stworzyłem standardowy format dla mojej "części" i standardowy format dla mojego "posła do Parlamentu Europejskiego"
I poza tym tak, część została wstawiona, ale podczas tworzenia mojego standardowego rysunku nie ma miejsca, a kiedy łączę moją właściwość, po kliknięciu ok, moja "notatka jest pusta, nic w niej nie ma.
Właściwość nie zostanie utworzona w konfiguracji? a na PRT? co zasiałoby niejasności.
Z drugiej strony mamy plik TXT, który zawiera listę niestandardowych właściwości ("Opcja systemowa" + "Lokalizacja pliku" + "Pliki właściwości niestandardowych")
Panie Gniew, OK, w porządku, ale kiedy tworzysz swoją notatkę związaną z nieruchomością, przed przejściem do szukania swojej właściwości w menu rozwijanym, czy wybrałeś wiersz "Model w widoku określonym we Właściwościach arkusza"?
W takim przypadku część jest wstawiana do rysunku , a właściwość jest wypełniana w pomieszczeniu, musi działać.
tylko po to, aby sprawdzić, czy SmartProperties jest dobrze używany/skonfigurowany, sprawdziłbym już ręczne tworzenie właściwości na PRT, a także jej wartość; następnie utwórz notatkę z linkiem do właściwości elementu,
Zobacz zrzut ekranu, aby utworzyć łącze (i użyć pliku właściwości niestandardowych)
Wartości tekstowe, które należy wprowadzić: Kreślarz, kod dostawcy itp. wszystkie są puste, a zatem bezwartościowe.
Dlatego Twoja ocena nie działa.
Elementy te muszą być wypełnione. Przede wszystkim postaraj się je wypełnić bez przechodzenia przez Smart Properties, aby uniknąć problemów z konfiguracją tych ostatnich. Wpisz tekst w tej wartości, korzystając z właściwości elementu.
Jeśli to zadziała, zrób to za pomocą Właściwości inteligentnych.
rmorel i Lucas Prieur, jak ci powiedziałem, są to pliki "type - .prtdot", więc puste podczas tworzenia, ale jest tylko właściwość machinetotal, która nie jest wyświetlana w kartridżu, w przeciwnym razie wyświetlane są wszystkie inne.
Właśnie zrobiłem test (w 2014 roku, ponieważ modele są w 2014 roku) właśnie teraz z twoimi modelami.
Na mapie bazowej nie ma notatki, która pobierałaby właściwość "MachineTotal"
Jeśli utworzę notatkę związaną z właściwością "MachineTotal" i wstawię część z Twojego modelu części lub ręcznie wypełnię właściwość Total Machine, nie ma problemu, otrzymuję wartość właściwości z powrotem.