Pobieranie właściwości SmartProperties z pomieszczenia na rysunku

Witam

Cóż  , oto moje pytanie jest zadawane, z drugiej strony już zrobiłem tak, jak w inteligentnym samouczku, Właściwość dokumentu, do którego się odwołujesz, postępowałem zgodnie z literą, co zostało zrobione, ale to nie działa dla mnie,

Stworzyłem policzek w twarz i nie mogę wziąć właściwości, które tworzę za pomocą smart, z wyjątkiem jednej z systemu!

Gotowe z wyprzedzeniem.

7 polubień

Witam

Czy możesz przesłać przykład?

Weźmy jako przykład właściwość "code"

Aby wyświetlić właściwość SmartProperties na rysunku, należy:

Czy właściwość kodu znajduje się w obszarze "Właściwości pliku > > karcie Dostosuj" po zweryfikowaniu właściwości SmartProperties i czy jest dobrze wypełniona.

Następnie na rysunku, klikając prawym przyciskiem myszy w arkuszu, ale poza widokiem "Edytuj tło".

Gdy zostawisz mysz w miejscu, w którym chcesz, aby kod się wyświetlił, powinien on być napisany $PRPSheet:"kod".

Jeśli nie, kliknij dwukrotnie, aby edytować.

1 polubienie

Próbujesz pobrać właściwość z pomieszczenia na rysunku...

Czy notatka łączy się z właściwością wskazującą na element, a nie na rysunek?

Inny przypadek, który widziałem już kilka razy: czy część została wstawiona do rysunku?

3 polubienia

Mam nadzieję, że te 2 zdjęcia odpowiedzą na Twoje pytania.

Dla Państwa informacji stworzyłem standardowy format dla mojej "części" i standardowy format dla mojego "posła do Parlamentu Europejskiego"

I poza tym tak, część została wstawiona, ale podczas tworzenia mojego standardowego rysunku nie ma miejsca, a kiedy łączę moją właściwość, po kliknięciu ok, moja "notatka jest pusta, nic w niej nie ma.

image_1.png
7 polubień

Jak widać na załączonym obrazku, wartość właściwości "Total Machine" jest pusta.

Tak więc nic nie pojawia się we wkładzie!

A jeśli nawet po wypełnieniu właściwości tabelka tytułowa jest pusta, proszę uważnie przeczytać drugą część mojego pytania:

Następnie na rysunku, klikając prawym przyciskiem myszy w arkuszu, ale poza widokiem "Edytuj tło".

Gdy zostawisz mysz w miejscu, w którym chcesz, aby kod się wyświetlił, powinien on być napisany $PRPSheet:"kod".

Jeśli nie, kliknij dwukrotnie, aby edytować.

To jest to, co ci mówię, kiedy klikam dwukrotnie, nie mogę umieścić nieruchomości, która pozostaje biała 

7 polubień

Spróbuj kliknąć notatkę prawym przyciskiem myszy, "Edytuj tekst w oknie", co spowoduje wyświetlenie wiersza kodu dla danej notatki.

3 polubienia

Oto jak to zrobić dla pola tekstowego:

Tworzę pole tekstowe "Uwaga".

Po dotarciu do tego obszaru klikam "Link do nieruchomości".

Poszukam właściwości: "Total Machine", która jest konkatenacją utworzoną z SmartProperties.

Po sprawdzeniu poprawności mój obszar pozostaje biały i nic nie jest napisane.

Oto, co się dzieje.

Nie rozumiem

7 polubień

Witam

Czy możesz stworzyć próbny element, wypełnić go w całości, a następnie wysłać do nas?

Myślę, że pozwoli nam to lepiej zrozumieć Twój problem.

Pozdrowienia.

Witam

Właściwość nie zostanie utworzona w konfiguracji? a na PRT? co zasiałoby niejasności.

Z drugiej strony mamy plik TXT, który zawiera listę niestandardowych właściwości ("Opcja systemowa" + "Lokalizacja pliku" + "Pliki właściwości niestandardowych")

capture.jpg

Panie Gniew, OK, w porządku, ale kiedy tworzysz swoją notatkę związaną z nieruchomością, przed przejściem do szukania swojej właściwości w menu rozwijanym, czy wybrałeś wiersz "Model w widoku określonym we Właściwościach arkusza"?

W takim przypadku część jest wstawiana do rysunku , a właściwość jest wypełniana w pomieszczeniu, musi działać.

3 polubienia

tylko po to, aby sprawdzić, czy SmartProperties jest dobrze używany/skonfigurowany, sprawdziłbym już ręczne tworzenie właściwości na PRT, a także jej wartość; następnie utwórz notatkę z linkiem do właściwości elementu,

Zobacz zrzut ekranu, aby utworzyć łącze (i użyć pliku właściwości niestandardowych)

capture.jpg

Oto moje pliki z typografiami

pokój i mep, jeśli ktoś może spojrzeć i powiedzieć mi, co zapomniałem zrobić.

DZIĘKUJĘ

modeles.zip
7 polubień

Wartości tekstowe, które należy wprowadzić: Kreślarz, kod dostawcy itp. wszystkie są puste, a zatem bezwartościowe.

Dlatego Twoja ocena nie działa.

Elementy te muszą być wypełnione. Przede wszystkim postaraj się je wypełnić bez przechodzenia przez Smart Properties, aby uniknąć problemów z konfiguracją tych ostatnich. Wpisz tekst w tej wartości, korzystając z właściwości elementu.

Jeśli to zadziała, zrób to za pomocą Właściwości inteligentnych.

Pozdrowienia.

capture.png

Oto, co powiedziałem w mojej pierwszej i drugiej wiadomości:

Jak widziałem na twoim obrazie, pola nie są wypełnione!

1 polubienie

przepraszam, nie mogę oglądać, jestem w wersji z 2012 roku

rmorel i Lucas Prieur, jak ci powiedziałem, są to pliki "type - .prtdot", więc puste podczas tworzenia, ale jest tylko właściwość machinetotal, która nie jest wyświetlana w kartridżu, w przeciwnym razie wyświetlane są wszystkie inne.

7 polubień

Właśnie przesłałem twoje pliki i widzę, że to są twoje szablony.

Prosiłem Cię o przykład utworu z jego planem, który powinien działać!

Właśnie zrobiłem test (w 2014 roku, ponieważ modele są w 2014 roku) właśnie teraz z twoimi modelami.

Na mapie bazowej nie ma notatki, która pobierałaby właściwość "MachineTotal"

Jeśli utworzę notatkę związaną z właściwością "MachineTotal" i wstawię część z Twojego modelu części lub ręcznie wypełnię właściwość Total Machine, nie ma problemu, otrzymuję wartość właściwości z powrotem.

3 polubienia