Witam wszystkich,
Możliwe jest odzyskanie kierunku słojów na obrazie z tekstury drewna.
To znaczy, aby określić nieco bardziej, że jeśli słoje drewna o fakturze znajdują się w długości kawałka, pobieramy informacje w tabeli z komentarzem "Długie słoje" na przykład.
Ale może to być całkowicie niemożliwe.
Z góry dziękuję
Witam
To, o co prosisz, nie jest możliwe, ponieważ struktura komponentu nie jest informacją używaną w module CAD. Tylko w symulacji używany jest komponent wewnętrzny.
Tomy w SW w żadnym momencie nie mają pojęcia światłowodu, są to karkołaty, których zewnętrzne powierzchnie są kolorowe. I znowu, to tylko indywidualna część, jeśli położysz drewnianą konstrukcję na zestawie ASM, będziesz miał wszystko.
Problem z teksturami jest jeszcze większy, ponieważ są to po prostu obrazy, które są naklejane na cały tom (pojedynczy element).
Ponadto nie wklejają się nawet w odniesieniu do pierwszego planu i nie można też zmienić tego odniesienia.
Nie możesz więc pobrać żadnych informacji z obrazów. Z drugiej strony, jeśli zdefiniujesz nieodłączne właściwości części, możesz ją ponownie wykorzystać. Ale z wizualnego punktu widzenia nie będziesz miał żadnej pomocy.
Pozwolę moim kolegom wyjaśnić, jak tworzyć właściwości i jak je odzyskać.
Pozdrowienia

4 polubienia
Witam i dziękuję Zozo_mp za informacje, podejrzewałem odpowiedź w tym sensie, ale która niczego nie próbuje...
Z drugiej strony tak, informacje na temat tworzenia nieruchomości i sposobu jej odzyskania mogą mi się przydać.
Postaram się więc zrobić rozeznanie w tym kierunku, ale jeśli ktoś będzie chciał mi pomóc, będzie mile widziany.
1 polubienie
Witam
Aby zorientować się w kierunku wątku, mam wrażenie, że dobrym leadem jest formularz właściwości:
Jeśli wymiar długości jest wprowadzony na każdym elemencie i odpowiada on kierunkowi drutu, arkusz przepływu zawiera informacje.
Innym pomysłem jest użycie kostki wizualizacji i dodanie pola wyboru w formularzu właściwości, ale wygląda to mniej płynnie.
1 polubienie
Witaj timothee.rebillard.slb,
W jaki sposób można uwzględnić pole wyboru?
Byłbym bardziej przy tej opcji, ponieważ nie pracuję z kierunkiem gwintu w stosunku do długości, w moich arkuszach przepływowych przypisuję zmienną "długi gwint" lub "krótki gwint"
Witam
Zazwyczaj tworzy się formularz właściwości niestandardowej i łączy wpis arkusza debetowego z tą właściwością. Następnie będziesz musiał zaznaczyć to pole dla każdego utworzonego elementu, który ma krótki drut.
Nie wiem zbyt wiele o właściwościach niestandardowych, a ponieważ wybieram drugą opcję, nie mogę ci wiele więcej pomóc w tej.
Ciekawi mnie jednak Twoja opinia.
1 polubienie
Witam i dziękuję za radę timothee.rebillard.slb,
Trochę poszperałem i dotarłem do tego, umieściłem kilka zrzutów ekranu i kilka wyjaśnień, ale nie wahaj się, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji.
Wybrałem przyciski radiowe, ponieważ pozwoliły mi wybrać trzy opcje, a nie pola wyboru.

Po wczytaniu właściwości niestandardowych należy wybrać kierunek przewodu dla każdej części.

Nomenklaturę tworzymy poprzez dodanie właściwości custom kierunku gwintu, która pochodzi z formularza.
Długość, szerokość i grubość mojej nomenklatury pochodzi z kostki wizualizacji każdej części.

To trochę zwięzłe, ale mogę udzielić dodatkowych wyjaśnień.
2 polubienia