Dobry wieczór
Szukam wymiaru na mojej liście spawanych części, który jest zamknięty w bloku
Nie ma sposobu, aby go kliknąć bez wybicia bloku.... nie fajnie
Nawet po kliknięciu prawym przyciskiem myszy "adnotacji" w drzewie tworzenia, nie pojawia się.
Czy nie jest to możliwe, czy coś pominąłem?
Korzystam ze standardu SW2017
Pozdrowienia
Hubert
1 polubienie
Witam
Czy możesz umieścić sitodruk bloku??? Jeśli jest to blok, który znajduje się w twojej części lub zespole; Dlaczego nie ponownie zacytować na górze i nie użyć tego dziwnego???
Witam
Dziękuję za odpowiedź
W załączeniu znajduje się zrzut ekranu bloku (jest to gramofon), który znajduje się w pliku części
Jeśli spróbuję zmienić rozmiar bloku na nim, pojawi się komunikat o błędzie informujący o tym, że "nie można dodać ograniczenia do tej jednostki"
Pozdrowienia
capture_bloc.jpg
Witam
Przekonwertuj element, przekaż go do linii konstrukcyjnej , a następnie zwymiaruj.
Niech Moc będzie z wami.
Ale możesz zacytować swoją rolę w 3D i uzyskać tę ocenę. Kiedy już zrobisz ten wymiar i użyjesz go, możesz go ukryć, przechodząc do display==>pokaż/ukryj, a potem już nie wiem. Nie siedzę przed komputerem...
Nie, nie mogę zdobyć punktów w 3D, pojawia się komunikat o błędzie wspomniany powyżej
Sztuczka polegająca na przekształcaniu elementów i elementów konstrukcyjnych jest bardzo istotna
Zamierzam tego spróbować, ponieważ oczywiście nie możemy iść na kursy w bloku
Dziękuję za pomoc
Pozdrowienia
Hubert
Zrozumiałem dla bloku, ale zgodnie z twoim obrazem na bloku jest przedłużenie i to przedłużenie możesz je zwymiarować w 3D i użyć tego wymiaru...
Dziękuję za odpowiedź
Obawiam się, że nie wszystko dobrze zrozumiem... bo naprawdę nie mogę za tym nadążyć w 3D :-(
Jeśli w rozszerzeniu mówisz o szefie, to tak, rzeczywiście istnieje funkcja szefa, ale to raczej długość i szerokość, którą staram się odzyskać.
I nie mogę też przekonwertować jednostek bez złamania bloku.... lub bez tworzenia drugiego szkicu na tej samej płaszczyźnie co blok, co podwaja pracę
Miłego dnia
W przeciwnym razie narysuj kropkę szkicu, kropkę, a następnie umieść swój wymiar.
Niech moc będzie z tobą
Po odejściu od szefa wystarczy użyć narzędzia do wymiarowania, a następnie utworzyć swój wymiar. Kiedy zaczniesz korzystać z narzędzia, będzie ono miało do wyboru 4 opcje i wydaje się, że jest to ostatnia do wyboru.
1 polubienie
admtal
23 Marzec 2017 09:59
12
Och tak!!
Rzeczywiście, to działa!!
Nie wiedziałam, że można tak oceniać, nie próbowałam
Bardzo dziękuję za pomoc
Problem rozwiązany :-)
1 polubienie