Pobieranie właściwości listy części spawanych z właściwości części

Witam

Mam właściwości na liście spawanych części, patrz poniżej:

Chcę przywrócić niektóre z tych właściwości do właściwości niestandardowych mojego pliku. Udało mi się to zrobić dla właściwości length, która jest właściwością bezpośrednio z Solidworks, ale nie mogę tego zrobić dla właściwości Description, która jest właściwością z rodziny części, patrz poniżej:

Następnie chcę umieścić te informacje w nomenklaturze, ale bez wyświetlania treści obecnych w każdym pliku (nie używamy wielu obiektów).

Czy masz na to rozwiązanie?

Z góry dziękuję.

Witam

Możliwe jest automatyczne zduplikowanie właściwości korpusu spawanego mechanicznie do właściwości dokumentu za pomocą narzędzia "Integracja" myCADtools.

Oto prezentacja wideo narzędzia: https://help.visiativ.com/mycadtools/2022/fr/Integration.html

Następnie możesz użyć narzędzia "SmartBOM" do tworzenia zestawień materiałów: https://help.visiativ.com/mycadtools/2022/fr/SmartBom.html

Szczerze

1 polubienie

Witam

Wasze rozwiązanie działa bardzo dobrze, ale jakkolwiek szukam czegoś "dynamicznego", jeśli zmieniamy profil, chciałbym, aby zmienił się na moim rysunku bez konieczności przeprowadzania interwencji w sprawie "Integracji".

Mam nadzieję, że to możliwe.

Witam

Spójrz na moją część, w właściwościach specyficznych dla konfiguracji znajduje się "oznaczenie", które następuje w zależności od modyfikacji części.  Czy to jest to, co chcesz zrobić?

tu_o_-_3_avec_degaufrage.sldprt
1 polubienie

Witam

Nie, to nie do końca to, ponieważ moje imię nie tylko ewoluuje w zależności od wymiaru, ale ogólny kształt profilu może się również zmienić, a co za tym idzie również opis.

Chciałbym, aby dla wszystkich typów profili, których używamy, obowiązywała tylko jedna część modelu i aby opis zmieniał się w zależności od wybranej konfiguracji.

1 polubienie

Cóż, jedynym innym sposobem, jaki znam, jest zrobienie konfiguracji każdego typu profilu, a następnie wykonanie konfiguracji pochodnych zgodnie z długościami, ponieważ nigdy nie udało mi się odzyskać tej właściwości, chyba że za pomocą makra...  

1 polubienie

Witam

Mam konfiguracje dla każdego typu profilu, ale nie chcę konfigurować długości (nigdy nie mam dwóch takich samych...).

Ta właściwość musi być możliwa do odzyskania, Solidworks udaje się jej użyć do nazwania bryły.

Witam

Nadal utknąłem w moim problemie, ale Solidworks znajduje opis, aby nazwać bryłę (patrz załączniki), ale nie mogę znaleźć właściwej składni, aby ją pobrać w moich właściwościach.

Czy ktoś ma jakieś informacje, które mogą mi pomóc?

Z góry dziękuję.

2022-09-01_14h21_49.png