Mam właściwości na liście spawanych części, patrz poniżej:
Chcę przywrócić niektóre z tych właściwości do właściwości niestandardowych mojego pliku. Udało mi się to zrobić dla właściwości length, która jest właściwością bezpośrednio z Solidworks, ale nie mogę tego zrobić dla właściwości Description, która jest właściwością z rodziny części, patrz poniżej:
Następnie chcę umieścić te informacje w nomenklaturze, ale bez wyświetlania treści obecnych w każdym pliku (nie używamy wielu obiektów).
Możliwe jest automatyczne zduplikowanie właściwości korpusu spawanego mechanicznie do właściwości dokumentu za pomocą narzędzia "Integracja" myCADtools.
Oto prezentacja wideo narzędzia: https://help.visiativ.com/mycadtools/2022/fr/Integration.html
Następnie możesz użyć narzędzia "SmartBOM" do tworzenia zestawień materiałów: https://help.visiativ.com/mycadtools/2022/fr/SmartBom.html
Wasze rozwiązanie działa bardzo dobrze, ale jakkolwiek szukam czegoś "dynamicznego", jeśli zmieniamy profil, chciałbym, aby zmienił się na moim rysunku bez konieczności przeprowadzania interwencji w sprawie "Integracji".
Spójrz na moją część, w właściwościach specyficznych dla konfiguracji znajduje się "oznaczenie", które następuje w zależności od modyfikacji części. Czy to jest to, co chcesz zrobić?
Nie, to nie do końca to, ponieważ moje imię nie tylko ewoluuje w zależności od wymiaru, ale ogólny kształt profilu może się również zmienić, a co za tym idzie również opis.
Chciałbym, aby dla wszystkich typów profili, których używamy, obowiązywała tylko jedna część modelu i aby opis zmieniał się w zależności od wybranej konfiguracji.
Cóż, jedynym innym sposobem, jaki znam, jest zrobienie konfiguracji każdego typu profilu, a następnie wykonanie konfiguracji pochodnych zgodnie z długościami, ponieważ nigdy nie udało mi się odzyskać tej właściwości, chyba że za pomocą makra...
Nadal utknąłem w moim problemie, ale Solidworks znajduje opis, aby nazwać bryłę (patrz załączniki), ale nie mogę znaleźć właściwej składni, aby ją pobrać w moich właściwościach.
Czy ktoś ma jakieś informacje, które mogą mi pomóc?