Chciałbym odwrócić część i w ten sposób zmodyfikować początek układu współrzędnych od góry do dołu (na przykład), gdy otwieram lub importuję istniejącą część jako plik STEP.
Szukałem kilku rzeczy, ale kiedy klikam na przykład z przodu i normalnie do, część nadal znajduje się w początku importu.
Wolę zachować funkcje przemieszczenia (szczególnie w przypadku produktów klienta), czasami oryginalny początek może być interesujący do zastąpienia innej części (typowy przypadek zestawów, gdzie wszystkie części są modelowane z tym samym początkiem).
Celem na ten moment było odzyskanie kształtu części, jeśli to możliwe, we właściwym kierunku (co nie miało miejsca) oraz stworzenie ukształtowanego narzędzia (frezu). Wszystko zostało już zrobione, ale z narzędziem do góry nogami trzeba wszystko ciągle obracać i bardzo uważnie patrzeć na lustra importu konturu, aby nie popełnić błędu, stąd moja prośba.
Zaletą tej metody jest posiadanie zgodnego i bezbłędnego narzędzia. Ponadto możesz przyjść i sprawdzić z zespołem naprężeń części i narzędzia , czy wszystko się zgadza, ponieważ zawsze wprowadzasz pewne zmiany w frezie. Wcześniej pracowałem w ten sam sposób, ale pod innym oprogramowaniem 2D z importem DXF itp.
W każdym razie dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi, to jest świetne i sprawiło, że idę do przodu.