Odniesienie do naprężeń z układem współrzędnych

Witam

Umieściłem w moich częściach układ współrzędnych, który dodałem w odniesieniu do wiązań, zaznaczając pole wyrównaj osie, ale kiedy dodaję do mojego zespołu wspomniane części, wiązanie jest umieszczane, ale nie zaznacza wyrównania osi, co zmusza mnie do ponownej edycji wiązania i zaznaczenia pola wyrównaj osie :/

Czy masz trop ?

Witam, podczas wstawiania części do zespołu, nie należy klikać w widoku 3D, ale bezpośrednio na zielonym przycisku "sprawdź", aby zatwierdzić. Część powinna być prawidłowo ustawiona.
1 polubienie

Dziękuję .PL za tę odpowiedź, ale niestety jestem zmuszony kliknąć w obszar graficzny, w przeciwnym razie, biorąc pod uwagę, że moja część zawiera kilka ograniczeń referencyjnych, jest ona następnie zablokowana przez początek układu współrzędnych :/

Jaka to wersja SolidWorks?

Ponieważ a priori pole "Wyrównaj osie" jest domyślnie zaznaczone od wersji SolidWorks 2008!

Błąd został zgłoszony do SolidWorks jako S-019902:

Pytanie:
Czy podczas tworzenia wspólnego wiązania między początkami układu początkowego lub układami współrzędnych dwóch części można domyślnie wybrać opcję "Wyrównaj osie"?
 Odpowiedź:
Nie było to możliwe we wczesnych dodatkach Service Pack SolidWorks 2008. Problem został zidentyfikowany i zgłoszony naszemu zespołowi programistów w: 
SPR411398: Podczas tworzenia wiązania wspólnego między układami współrzędnych, opcja "wyrównaj osie" powinna być domyślnie zaznaczona.

W SolidWorks 2008 SP4.0 dokonano zmiany w taki sposób, że opcja 'Wyrównaj osie' jest wybrana domyślnie.

1 polubienie

W przeciwnym razie wygląda to na błąd, czy można przetestować na innej stacji roboczej? Lub resetując ustawienia SolidWorks za pomocą mojego samouczka?

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

.PL jestem na SW 2014 SP5 testuję z bazą danych w porze lunchu :)

Edycja: Test przeprowadzony po zresetowaniu regedit i jego zmianie... nic:/

Więc nie ma rozwiązania a priori, możemy sobie wyobrazić makro, które zrobiłoby to automatycznie...

Witam, rozwiązanie, które działa:

1 - Zarejestruj swoją monetę w .sat (ACIS), zmieniając swoje pochodzenie w opcjach podczas zapisywania

2 - Ponownie otwórz zarejestrowaną część .sat w Solidworks

Ta metoda pozwala na zmianę początku części współrzędnej, co pozwoli Ci, podczas wstawiania do zespołu, kliknąć bezpośrednio "Zatwierdź", a osie same się wyrównają. Niestety, twoje drzewo tworzenia nie będzie już takie samo.

Cdt

Joss

Witaj Joss.G,

Wasze rozwiązanie nie spełnia moich potrzeb i do zmiany początku w stosunku do mojej części wolę skorzystać z funkcji Kopiuj/Przenieś ;)

Aż do ;)