Odniesienie do ograniczeń

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest tworzenie automatycznych odwołań do ograniczeń za pomocą operacji bibliotecznej.

Pozwól, że wyjaśnię, wykonuję dużo montażu z wierceniem kwadratowym. Stworzyłem więc bibliotekę ze standardowymi operacjami (przeciąganymi i upuszczanymi), aby szybko wykonać te otwory. Następnie mam niestandardową, a w szczególności z kołnierzem kwadratowym, do których nałożyłem odniesienia do automatycznego naprężenia na powierzchniach kwadratu i na spodzie wypukłej główki. Podczas montażu muszę wsunąć je bezpośrednio do otworów, co mogę zrobić ręcznie (poprzez zastosowanie odniesień naprężeń do żeńskich kwadratów moich części). Ale kiedy mam do złożenia kilkanaście kwadratów, jest to dość żmudne.

Chciałbym więc mieć operację biblioteczną, która automatycznie dodaje te referencje.

Dla twojego problemu wydaje mi się, że wszystko jest wskazane ;-)

Zobacz ten samouczek

z inteligentnymi komponentami

Masz możliwość tworzenia własnych otworów poprzez samodzielny montaż,, nakrętki, podkładki itp.

To wybór

https://www.youtube.com/watch?v=igOtCoSAtus

Zobacz również ten wątek komunikacji

http://www.lynkoa.com/forum/mod%C3%A9lisation-volumique/r%C3%A9f%C3%A9rence-de-contrainte-dans-une-fonction-de-biblioth%C3%A8que

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

Możesz umieścić żelazka przytrzymujące na regale w ten sposób, że po włożeniu przykleja się ona automatycznie. Tak to robię

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

problem dotyczy nie tylko (a brakuje równoległości, ponieważ dla przed komponentami jest jeszcze "-", por. zasada całkowicie ograniczonego ASM)

(dlatego używam "sztuczek " w automatycznych ograniczeniach, które pozwalają na robienie innych drobnych rzeczy)

Jego celem jest wykorzystanie "palet cech" bez tworzenia za wszelką cenę "Odniesień zewnętrznych", które są źródłem uciążliwości i problemów tak źle zarządzanych....

Ronatan

nie, nie sądzę, że jest to możliwe z funkcjami w SW,

Więc na razie, chyba że majstrujesz przy makrach...

Być może w przyszłej wersji zostanie zintegrowany.

Zachęcam do zamieszczenia pomysłu na stronie amerykańskiej, istnieje dedykowana strona do bezpośredniego przesyłania pomysłów do SolidWorks.

1 polubienie