Tutaj mam obrożę, nic złego, ale kiedy robię ślizg, chciałbym, żeby mi zaproponował, albo zamiast tego weźmie twarz, albo weźmie twarz rurki. W tym celu utworzyłem dwie referencje do ograniczeń, ale niestety, gdy robię upuszczone przeciąganie, nie mnie o to, ponieważ sprawia, że jestem pierwszy w kolejności. Czy istnieje skrótu do przełączania się między nimi? wiedząc, że w tej obroży mają kilka konfiguracji (wszystkie rozmiary)
Potem mam klapkę, też nic złego ^^Nie ma problemu z kierunkiem bo jest tylko jeden kierunek, ale jak robię ślizg to mi to robi się zbieg okoliczności i współosiowość, ale nie bierze pod uwagę otworu, żeby był współosiowy z otworem kołnierza. Czy masz rozwiązanie? bez dodawania uszczelki do pomieszczenia.
Wydaje mi się, że wygodniej jest używać krawędzi do odniesień do wiązań, ponieważ pozwala to na uzyskanie współosiowości + zbieżności w jednym przeciągnięciu i upuszczeniu!
Ale jeśli to nie jest w porządku, mogę przyjrzeć się problemowi bardziej szczegółowo.
Postępuj zgodnie z poniższymi ogólnymi zasadami umieszczania odniesień do wiązań:
Dodaj dwa odwołania do ograniczeń do akcesorium wyznaczania trasy :
Dodać pierwsze odniesienie jako pojedyncze wiązanie krawędzi do użycia z wiązaniami SmartMate, gdy komponent, który ma być związany, nie ma wspólnego odniesienia do wiązania.
SmartMates używa tylko pierwszego odniesienia do wiązania, dlatego upewnij się, że utworzone pojedyncze wiązanie krawędzi jest wymienione jako pierwsze.
Dodaj kolejne odniesienie do wiązania, aby związać akcesorium z komponentami o tej samej nazwie i typie.
Należy używać określonych typów wiązań (pokrywających się i współosiowych) zamiast ograniczeń domyślnych.
Dodanie odwołań do ograniczeń do portów na częściach wyposażenia (po jednym na port).
Jeśli urządzenie ma wiele portów, dodaj odwołania do ograniczeń do wszystkich portów lub żadnego. Wiązania SmartMate są używane do pozycjonowania części, jeśli na portach nie ma odniesień do ograniczeń.
Dodawanie odwołań do ograniczeń do komponentów używanych na początku lub na końcu trasy. Są to zazwyczaj kołnierze lub złącza elektryczne, ale także zawory czy kolanka.
Dodać odniesienia naprężeń do złączy elektrycznych i ich gniazd.
Nie próbowałem, ale nie jest możliwe utworzenie dwóch konfiguracji z odniesieniem do ograniczeń na każdej i wybierasz tę, która działa dobrze podczas konfiguracji.
@dargaud.anthony na pewno możliwe, ale musiałbym utworzyć dwie subkonfiguracje (1 odniesienie, 2 referencje), ale w każdej z moich konfiguracji (rozmiar) nie ma krótszej drogi?