Często muszę wiązać części znajdujące się w jednym zespole z elementem w innym złożeniu, z wyjątkiem tego, że gdy próbujemy wykonać tę operację, otrzymujemy następujące ostrzeżenie:
"Wybierz wewnątrz podzespołu, który edytujesz, jako wiązanie"
Obecnie staram się ustawić moje rurki (patrz PJ) równolegle do niebieskiej osi, która jest osią sztagu mojej łodzi i która jest zatem częścią innego zespołu (takielunku).
Nie chcę tworzyć nowej osi, ponieważ muszę je połączyć, jeśli zmieni się kąt nachylenia podpory, musi to być również nachylenie moich rur.
Ogólniej rzecz ujmując, często spotykam się z tym problemem, zwłaszcza gdy chcę ustawić front mebla (znajdujący się w podzespole mebla) na przegrodzie (znajdującej się w podzespole "przegroda") i że oczywiście chcę przesunąć tylko front, a nie cały mebel.
Faktycznie działa dobrze w zespole, ale część wraca na swoje miejsce, gdy otwieram podzespół, aby wykonać rysunek. Czy po związaniu części zgodnie z odniesieniem zespołu nadrzędnego możliwe jest jej zamocowanie w tym położeniu?
Jeśli przywrócę stan zespołu do sztywnego, część powróci do swojego pierwotnego położenia, tak jak w przypadku otwarcia zespołu.
Zasadniczo nie wykonujemy między nimi montażu sztywnych części (fizycznie w rzeczywistości).
W przypadku zespołów cylindrycznych lub zawiasowych pracujemy z konfiguracjami.
W niektórych przypadkach wkładana jest moneta lub koperta, aby się na niej zawiesić.
W innych przypadkach wymiary są po prostu przenoszone z jednego zespołu do drugiego.
Jeśli nie możesz zrobić inaczej, używasz elastyczności do zdefiniowania pozycji, a następnie zamrażasz ją (może to prowadzić do kolii, ale ją ignorujesz)
Zdarza się również, że wkładamy komponent dwukrotnie (w przypadku czujników nadajnika/odbiornika pod jedno odniesienie) i ukrywamy część, która jest nadmiarowa.
Rozwiązania te zależą w dużej mierze od kontekstu montażu.
Trudno jest powiedzieć, jak to zrobić, nie wiedząc znacznie więcej o architekturze swoich zestawów.