Odwołania do ograniczeń

@ gt22, spojrzałem na twój post i myślę, że referencje są dobre. Zwłaszcza, że działają w jednym kierunku, a nawet w obu w ramach SW 2015.

@ sbadenis, próbowałem zmienić odniesienia do otworów, a nie, ale problem nadal występuje, odniesienia znajdują się tylko w jednym kierunku.

Dziękuję za twoje badania.

W 2014 roku działa, podczas gdy przy ograniczeniach miałem błąd.

Właśnie dodałem obrazy w moim poprzednim poście dla rodzaju użytego ograniczenia.

Pozostały obraz w załączeniu

contrainte_piece_1.jpg

Umieściłem te same referencje co na zdjęciach, ale nadal te same.

Myślę, że to SW 2012 jest problemem, ponieważ działa na 2015.

Nie ulegam dalszym eksperymentom.

Być może poprzez zastąpienie współosiowości zbieżnością osi, jeśli nie innymi pomysłami, aby przeciwdziałać temu problemowi.

Zawsze tak samo z osiami.

W przeciwnym razie ostatnia próba może zostać usunięta współosiowość, zachować zbieżność i ustawić część 1 w stosunku do zespołu 1 bawić się prawą i górną płaszczyzną.

Mniej czysty, ale prawdopodobnie funkcjonalny.

To nadal nie działa. Wypróbowałem kilka typów odniesień z płaszczyznami, ścianami, osiami i krawędziami, ale wynik jest zawsze taki sam: wiązania są dodawane w jednej kolejności wstawiania części/złożeń, ale nie w drugiej, podczas gdy działa to bardzo dobrze w Solidworks 2015. Błąd Soliworks 2012 jest najbardziej prawdopodobną przyczyną tego zachowania.

3 polubienia

W takim przypadku wszystko, co musisz zrobić, to przekonać szefa do zmiany wersji!

Witam 

Zobacz załączony dokument.

Niech Moc będzie z wami.

ref_c.docx
1 polubienie

@ OBI WAN, zgadzam się z tobą, że to hiperstatyczne. Próbowałem więc zamienić moje referencje na te, które podałeś w dokumencie, ale nie zmienia to wyniku, a ograniczenia są zawsze tylko w jednym kierunku.

Witam

Bądźmy szczerzy, czy w każdym pokoju masz referencję z ograniczeniami o tej samej nazwie?

Tak, zgadza się. Odniesienia do wiązań mają tę samą nazwę w używanych częściach/zespołach. Liczba, typ i wszystkie parametry odwołań są takie same.

Witam wszystkich,

Kontynuując eksperymenty, odkryłem metodę, która wydaje się działać.

W rzeczywistości nie powinniśmy używać płaskich powierzchni bezpośrednio jako odniesienia, ale powinniśmy użyć płaszczyzny odniesienia, która sama w sobie jest ograniczona w stosunku do pożądanej powierzchni.

2 polubienia