Cze wszystkim
Zaczynam używać odniesień do ograniczeń, uważam tę funkcję za bardzo interesującą i chciałbym ją rozszerzyć na kilka podzbiorów, których używam bardzo regularnie.
Wiele z tych podzespołów wykorzystuje 2 otwory mocujące; ale mogę zdefiniować odniesienie do wiązania tylko dla jednego otworu (muszę ręcznie umieścić drugie wiązanie).
Czy istnieje sposób na zdefiniowanie odwołania do ograniczenia łączącego 2 współosiowości?
Z góry dzięki!
Witam
Dziękuję za odpowiedź. Widziałem już ten samouczek, to również pozwoliło mi zapoznać się z odniesieniami do ograniczeń.
Myślę, że zrozumiałem podstawową zasadę; Chciałbym teraz wiedzieć, czy możliwe jest ustawienie mojego zestawu (patrz przykład) tak, aby 2 mocujące były automatycznie wkręcane w 2 istniejące otwory. Idealnie byłoby mieć możliwość wyboru kierunku uchwytu przy wkładaniu.
Z góry dzięki!
poignee_porte.jpg
Odwołania do ograniczeń są używane tylko dla jednego ograniczenia. Aby związać się z kilkoma odniesieniami, należy przyjrzeć się wiązaniom magnetycznym (nowość w 2018 r.)
Ok, dzięki, zajmę się tym.
Zastanawiając się nad tym, przyszło mi do głowy kolejne pytanie:
Czy możliwe jest systematyczne wiązanie części w stosunku do pierwotnych płaszczyzn zespołu (na przykład górna płaszczyzna uchwytu musi być zawsze równoległa do płaszczyzny poziomej)?
Zobacz także ten samouczek inteligentne komponenty https://www.youtube.com/watch?v=igOtCoSAtus
@+