Ponowna inicjalizacja licencji Draftsight Free Version

Witam

Korzystam z Draftsight od ponad dwóch lat, zazwyczaj z przyjemnością.

Używam go na moim komputerze stacjonarnym, zawsze podłączonym do Internetu i na laptopie, zwykle nie podłączonym do Internetu

Na moim laptopie zainstalowałem najnowszą wersję kilka miesięcy temu. Nie przyjąłem oferty zakupu i zostałem przy darmowej wersji. Od tego czasu miałem kilka awarii, ale to nie moje pytanie.

Przez ostatnie trzy tygodnie, kiedy otwieram Draftsight, otrzymuję komunikat informujący mnie, że mam jeszcze kilka dni (dzisiaj 7 dni) na połączenie się z Internetem w celu zresetowania licencji.

Podłączyłem się, ale nic się nie zmienia, nie wiem co robić.

Przeczytałem instrukcję... Ale nie otrzymałem e-maila z kodami aktywacyjnymi. Nawiasem mówiąc, instalując najnowszą wersję na laptopie, nigdy nie miałem prośby o wysłanie mojego adresu e-mail.

Następnie odinstalowałem program na laptopie i zainstalowałem go ponownie, nic się nie zmienia, odliczanie trwa. Zacząłem od nowa od usunięcia wszystkich plików, które mogły pochodzić od Dassauda, ale nic się jeszcze nie zmieniło.

Już nie wiem co robić, a termin zbliża się wielkimi krokami

Czy ktoś ma wyjaśnienie i procedurę, aby zatrzymać ten proces?

Z góry dziękuję

Bernard

Witam

Miałem ten sam problem na komputerze i znalazłem tylko obejście, które było dość żmudne.

I zrobiłem samouczek do powtarzania co 30 dni!

Oto on:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/probleme-d-activation-draftsight

Ale jeśli ktoś ma do zaproponowania inne rozwiązanie, jestem za tym!

1 polubienie

Może rozwiązaniem jest tutaj modyfikacja rejestru: https://gupta9665.wordpress.com/2012/10/23/fix-your-draftsight-activation-problem/

Jeśli nie, sprawdź, czy zapora systemu Windows nie jest aktywna. Może blokować aktywację.

2 polubienia

@philippe: jest to ta sama modyfikacja rejestru, którą wskazałem w samouczku!

Mamy kilka pozycji, a problem pojawia się tylko na niektórych i szukałem w serwisie komputerowym i nie ma rozwiązania!

1 polubienie

@.PL: Rzeczywiście, powinienem był wcześniej sprawdzić samouczek.

Witam

Używam również Draftsight w wersji darmowej do wykonywania testów. Ten komunikat pojawia się raz w roku w celu zaktualizowania licencji.

Więc co roku będziesz musiał zweryfikować swój adres e-mail, imię i nazwisko, imię i kilka informacji dla nich, jak sądzę, i automatycznie otrzymasz bezpłatną licencję (ważną przez 1 rok).

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.

Miłego dnia i dobrego zakończenia

Dziękuję PL., Dziękuję Philippe

Postępowałem zgodnie z procedurą i kiedy ponownie uruchomiłem Drafsigth, poproszono mnie o podanie adresu e-mail, a następnie potwierdzenia wysłania...   Wydaje się, że wszystko jest w porządku.

Nie wiem dlaczego, na początku nic nie otrzymałem, ale informatyka ma czasem nieprzeniknione tajemnice (inaczej nie byłyby to tajemnice)

Bernard