Korzystam z Draftsight od ponad dwóch lat, zazwyczaj z przyjemnością.
Używam go na moim komputerze stacjonarnym, zawsze podłączonym do Internetu i na laptopie, zwykle nie podłączonym do Internetu
Na moim laptopie zainstalowałem najnowszą wersję kilka miesięcy temu. Nie przyjąłem oferty zakupu i zostałem przy darmowej wersji. Od tego czasu miałem kilka awarii, ale to nie moje pytanie.
Przez ostatnie trzy tygodnie, kiedy otwieram Draftsight, otrzymuję komunikat informujący mnie, że mam jeszcze kilka dni (dzisiaj 7 dni) na połączenie się z Internetem w celu zresetowania licencji.
Podłączyłem się, ale nic się nie zmienia, nie wiem co robić.
Przeczytałem instrukcję... Ale nie otrzymałem e-maila z kodami aktywacyjnymi. Nawiasem mówiąc, instalując najnowszą wersję na laptopie, nigdy nie miałem prośby o wysłanie mojego adresu e-mail.
Następnie odinstalowałem program na laptopie i zainstalowałem go ponownie, nic się nie zmienia, odliczanie trwa. Zacząłem od nowa od usunięcia wszystkich plików, które mogły pochodzić od Dassauda, ale nic się jeszcze nie zmieniło.
Już nie wiem co robić, a termin zbliża się wielkimi krokami
Czy ktoś ma wyjaśnienie i procedurę, aby zatrzymać ten proces?
Używam również Draftsight w wersji darmowej do wykonywania testów. Ten komunikat pojawia się raz w roku w celu zaktualizowania licencji.
Więc co roku będziesz musiał zweryfikować swój adres e-mail, imię i nazwisko, imię i kilka informacji dla nich, jak sądzę, i automatycznie otrzymasz bezpłatną licencję (ważną przez 1 rok).
Postępowałem zgodnie z procedurą i kiedy ponownie uruchomiłem Drafsigth, poproszono mnie o podanie adresu e-mail, a następnie potwierdzenia wysłania... Wydaje się, że wszystko jest w porządku.
Nie wiem dlaczego, na początku nic nie otrzymałem, ale informatyka ma czasem nieprzeniknione tajemnice (inaczej nie byłyby to tajemnice)