Porządkowanie widoków

Witam

Na montażu klienta, gdy kliknę na widok z przodu (wizualizacja), otrzymuję widok z tyłu.

Zwolniłem pierwszą nieruchomą część zespołu, aby zmienić położenie oryginału z wyrównaniem powierzchni: nic się nie poruszyło, ponieważ część była już prawidłowo ustawiona na oryginale.

Widoki zostały przywrócone do standardów. Ale to niczego nie zmieniało.

Czy ktoś ma pomysł, aby umieścić widoki z powrotem na "miejscu"?

Robi to tylko na tym montażu, ale nie znalazłem gdzie

RQ: SW12 _sp5

_Positionnez swoje 3D tak, jak chcesz, od przodu (użyj strzałek na klawiaturze, aby uzyskać czysty ruch)

_Barre przestrzeni (klawiatura)

_3ème ikonę "Aktualizuj widoki standardowe"

_cliquez na przycisku "widok z przodu"

_Cliquez na "Tak"

Otóż to!

2 polubienia

Witam

Wystarczy zaktualizować widok z przodu:

Stań w widoku, który chcesz mieć w widoku z przodu (na przykład z normalną na powierzchni).

Naciśnij SPACJA, aby wyświetlić menu widoku.

Kliknij raz "Twarz".

Stuknij ikonę, aby "zaktualizować widok".

Zobacz ten link:

http://help.solidworks.com/2013/French/WhatsNew/t_updating_standard_views.htm

2 polubienia

Tak więc, aby było to tak proste, jak to tylko możliwe, jeśli twój zespół składa się z kilku części, oto procedura, którą należy wykonać.

Zwiąż według własnego uznania, a element zostanie umieszczony u podstawy, dodaj wiązanie równoległe do płaszczyzny frontu.

Następnie można wybrać wyrównanie wiązań

Załączam szczegółowy obraz.

contrainte.png
1 polubienie

Witam

Przeczytałem to na forum, nie udało mi się tego jeszcze przetestować, ale musi działać, aby wszystko było aktualne.

więc stawiasz się w oryginalnym widoku z przodu
SHIFT+GÓRA
Shift+strzałka w prawo
Shift + strzałka w dół
Apui w kosmosie
W menu, które zostanie otwarte, Widok z przodu, Aktualizuj.

Jeśli go przetestujesz, możesz ponownie stwierdzić, czy zadziałał.

DZIĘKUJĘ Ci Mathieu

@Bart:

Twoja metoda działa, jeśli wszystkie części są ograniczone w porównaniu z "podstawowym" elementem.

W przypadku importowanego zespołu lepiej jest zaktualizować widoki.

@Mathieu GNIEW

Polecenie Shift+Strzałka służy tylko do obracania modelu o 90°.

Równie dobrze możesz ustawić się bezpośrednio we właściwej pozycji i otworzyć menu widoków.

@Pascal i @Bart

W przypadku tej metody istnieje dość prosty sposób dla złożeń, które są skrajnie w komponentach stałych:

_Sélectionner wszystkie komponenty do Menedżera funkcji.

_Clic bezpośrednio w Menedżerze funkcji "utwórz tutaj nowy podzespół" (najlepiej zespół wirtualny, nie będzie używany przez długi czas)

_Contraindre ten podzbiór w odniesieniu do początku układu współrzędnych (Symetria, Przesunięcie, Zbieg okoliczności,... według własnego wyboru)

_Clic bezpośrednio w podzbiorze wirtualnym "Podziel podzespół".

Używam tej metody do całkowicie zdezorientowanych zespołów.

Jeśli chodzi o prośbę o @opiep27 myślę, że mój pierwszy post jest wystarczający.

Oprócz Shift+strzałka, najciekawsza dla zestawów paralepiped jest funkcja "Normal to" lub Ctrl+8 (8_\ klawiatury, a nie klawiatury numerycznej): 

Wybierz powierzchnię, która będzie odpowiadać widokowi FRONT, a następnie naciśnij Ctrl + kliknij na powierzchnię, która będzie odpowiadać widokowi GÓRA. Kliknij "Normalnie do" lub Ctrl+8, a Twój SUV 3D zostanie całkowicie przeorientowany!

Po wznowieniu procedury pierwszego postu.

1 polubienie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

W pozycjonowaniu widoków pominąłem ikonę aktualizacji widoków standardowych, którą właśnie próbowałem przywrócić. (@lucas rozwiązanie)

1 polubienie