Aktualizacja naszej licencji programowej

Witam

Dzisiaj mam pytanie odnośnie aktualizacji licencji solidworks.

Jesteśmy MŚP, przez 2 lata nie było już projektanta, przyjechałem 9 miesięcy temu, a licencja pochodzi z 2013 roku.
Chciałem zająć się ponownym zakupem najnowszej wersji, ale z braku czasu ostatecznie to przedstawiciel handlowy skontaktował się ze mną 3 tygodnie temu.

Ceny są zaporowe, chciałem wiedzieć, kim są różni sprzedawcy i jakie są średnie ceny za to?

Dziękuję za radę

Masz MyCadServices. plus są partnerami Lynkoa, co jest dobre ;)

Ok, dziękuję, sprawdzę je.

Serwis Mycad i axemble

Kto byłby najlepszy?

Witam

Zobacz tutaj, aby znaleźć dealerów SW: 

http://www.solidworks.com/sw/purchase/varlocator.htm

1 polubienie

W rzeczywistości coin37coin mówi o Axemble.

Zasady dssault do zmiany w przypadku odnawiania licencji: http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/modification-de-maintenance-solidworks

[Edycja: ] Czyli MyCadServices = Oferta Axemble

1 polubienie

MyCadServices to usługi świadczone przez firmę Axemble

1 polubienie

OK, dziękuję, rozumiem, więc na razie mam je tylko... Zobaczę na drugim linku, który mi zamieściłeś

Edycja: a priori błędne informacje, patrz wiadomość Coyote poniżej. Nie jest to problem z wersją, ale z datą: musisz kupić przed 1 stycznia, aby aktualizacja kosztowała mniej.

Witam

Tak, chciałem powiedzieć to samo, co @remrem:

Wersja 2016 jest droższa, ponieważ płacisz cenę wszystkich lat utrzymania, w których nie zapłaciłeś za utrzymanie, w limicie ceny "nowej" licencji.

Być może kupując wersję 2015 nie będzie tego problemu: może zapytaj sprzedawcę o cenę wersji 2015 i 2016.

1 polubienie

Witam

Uważaj na to, co piszesz, wersja 2016 nie jest droższa! Jest już dostępny do zakupu, a zmiana polityki cenowej Dassault wejdzie w życie dopiero w styczniu 2016 roku.

Podczas webinarium Axemble wyjaśnił to dokładnie dziś po południu.

Stwierdzono w nim na przykład, że:

• jeśli dzisiaj @uettwiller.gaetan chce zaktualizować swoją licencję, będzie go to kosztować 500€ opłat reaktywacyjnych + koszt utrzymania (1500€ za standard SW, 1700 za SW Pro, ....)
  • Jeśli @uettwiller.gaëtan będzie czekał do 1 stycznia, aby wznowić swoje utrzymanie, będzie go to kosztować NB roku x (1500 lub 1700 lub ...)+ (1500 lub 1700 lub ....)

Więc jeśli @uettwiller.gaetan jest dziś w SW pro, ma go za 2200€, w styczniu (jeśli został zatrzymany w styczniu 2013 r.) 6800€.

Mogę więc tylko doradzić @uettwiller.gaetan, aby jak najszybciej wrócił do konserwacji.

@+

6 polubień

Radzę kupić go przed grudniem!

Masz wybór, Avenao, Axemble itp.

Poziom profesjonalny, kontynuacja itp. Polecam Axemble =)

2 polubienia

Witam

Poza względami cenowymi, które moim zdaniem nie będą się zbytnio wahać między odsprzedawcami (wyobrażam sobie, że cena jest mniej więcej stała przez Dassault, jak każdy produkt sprzedawany na całym świecie), zwróć uwagę na oferowane usługi i zapytaj klientów tych sprzedawców w szczególności o skuteczność infolinii.

Z mojego doświadczenia i doświadczeń, które miałem na Lynkoa, jeśli jutro trafię do firmy, która chce kupić SW, bez wahania pójdę do Axemble.

3 polubienia

Dobry wieczór

W celu uniknięcia przejścia od jednego sprzedawcy do drugiego, Dassault ogranicza konkurencję.

Następnie, z historią wykupu (wydaje mi się, że Cadware zostaje przejęte przez Axemble) ogranicza znacznie więcej.

i ostatni punkt, więc tak, po 31 grudnia płacimy za jedną konserwację rocznie, nie podjętą, ale w ramach limitu nowej licencji.=> czy to też jest warte, gdy premia jest kosztem standardu? Podobnie jak obecna promocja.

1 polubienie

Tak, @Gerald zgadza się, pod koniec roku jest kilka dość ciekawych promocji.

Jak stwierdził @Benoit: nie wszyscy sprzedawcy są sobie równi! Musisz dowiedzieć się o usługach itp.

Widzę to u mojej dziewczyny, która przechodzi przez kogoś innego niż Axemble ... Szczerze mówiąc, pozostawia coś do życzenia (kłamstwo na temat opieki, PB zgłaszane rozwiązane, gdy nie itp.)

Podobnie udało mi się odbyć rozmowę kwalifikacyjną w jednym z nich... Nie było to bardzo, bardzo chwalebne w sposobie, w jaki to zostało zrobione. Aby otrzymać wynagrodzenie za udział w szkoleniu, które może potencjalnie prowadzić do zatrudnienia. Od razu rzuca światło na filozofię i niekompetencję niektórych centrali.

W ogóle nie znam kulisów Axemble, ale były to 3 lub 4 różne firmy, które prowadzę, które przez nie przechodziły. I ogólnie rzecz biorąc, jest to doskonały powrót:) (zawsze jest kilka kagadów.. ale to normalne^^)

@Gerald roku Visiativ (Axemble) kupił Imalia (Cadware).

W rzeczywistości i na chwilę obecną te 2 sklepy są nadal oddzielone od siebie, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby konsultować się z nimi oddzielnie.

@coin37coin musiałem udzielić wywiadu w tym samym domu...

1 polubienie

I Ty też jesteś psychicznie zablokowany przed kupowaniem od nich? Czy to mnie uspokaja^^

Cze wszystkim

Zebrałem w sobie różne państwa odpowiedzi.

W linkach zobaczyłem rozwiązania AJ, do których odwołuje się dassault. Odkryłem, że mają agencję tuż obok mojego domu, bardzo praktyczną na dni treningowe. 

Jeśli chodzi o ceny licencji, są one rzeczywiście takie same, zgodnie z różnymi ofertami, które otrzymałem.

Z drugiej strony, zwykle nie widzę, żebyś mówił na forum o rozwiązaniu AJ, które wydaje się dość poważne?!

Na razie wciąż czekam na podsumowanie szkolenia "szytego na miarę".

Dziękuję

@uettwiller.gaetan, są prawdopodobnie bardzo dobrzy: ale nie są "dużym" sprzedawcą. Rozumiem przez to, że mają siedzibę głównie w FC Alzacja i Lotaryngia... więc trochę ogranicza się do poznania ;) (Myślę, że natknąłem się na nie  w 1 pudełku z 4, które zrobiłem w Besançon.)

Teraz, tak jak mówisz. Znajdują się one tuż obok Twojego domu, co jest wygodne dla responsywności/treningu. Bycie "małym" niekoniecznie oznacza gwarancję niskiej jakości

1 polubienie

@uettwiller.gaetan dla informacji, może być możliwe, że to forum jest zorientowane axemble, ponieważ z mojej strony to za ich pośrednictwem zostałem tutaj zarejestrowany. I nie sądzę, żebym był jedyny.

To, co najbardziej podobało mi się w axemble, to oferta Mycadservice i wszystkie dostępne narzędzia. 

Musisz dowiedzieć się, co oferuje AJ.

Teraz ceny są równe, ale są nierówności. Na przykład mam kolegę, który płaci za swoje premium utrzymanie w cenie standardowej, podczas gdy powinno to być zabronione 

Nie wiem dlaczego, ale jeśli Twój dostawca drapie się na swojej marży, możesz negocjować.....

2 polubienia