Resetowanie ustawień Solidworks

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy ktoś wie, jak zresetować parametry Solidworks do zera, bez usuwania licencji. 

Oczywiście bez konieczności ponownej instalacji całego oprogramowania.

Dziękuję i życzę miłego dnia.

Rejestr musi zostać zmieniony. Ale poczekaj, aż eksperci zmienią właściwy klucz...

2 polubienia

Widziałem to w Internecie, ale obawiam się, że spowoduje to usunięcie mojej licencji (której nie mam przy sobie)

Witam

Przejdź do regedit (uruchom, uruchom regedit), a następnie usuń:

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.

Po ponownym uruchomieniu oprogramowania będziesz miał "fabryczne" ustawienia

Klucze licencyjne znajdują się w innym miejscu, więc nie ma ryzyka.

Pozdrowienia

8 polubień

Witam

Zamiast bezpośrednio usuwać klucz, radzę zmienić jego nazwę, a następnie sprawdzić, czy wszystko działa poprawnie przed jego usunięciem.

3 polubienia

Idealnie, po zresetowaniu do wartości "0", należy ponownie skonfigurować SolidWorks (ikony, opcja systemowa,.....), a następnie wykonać kopię zapasową środowiska SolidWorks. Pozwala to uniknąć rekonfiguracji wszystkiego, gdy tylko SolidWorks "spieprzy":

Uwaga: aby uniknąć powrotu do rejestru w celu przywrócenia ustawień fabrycznych SolidWorks, przed dostosowaniem oprogramowania można wykonać pierwszą kopię zapasową ustawień.

Zapoznaj się z poniższą procedurą.

Oto procedura tworzenia kopii zapasowej ustawień:

Początek

Wszystkie programy

SolidWorks XXXX

Narzędzia SolidWorks

Pomoc w kopiowaniu ustawień

Wybierz "Zapisz ustawienia"

Następnie "Dalej"

Wybierz nazwę i lokalizację pliku instalacyjnego (i utrzymuj plik w cieple !!)

Zaznacz wszystkie pola

Następnie "Zakończ"

Oto procedura przywracania ustawień:

Początek

Wszystkie programy

SolidWorks XXXX

Narzędzia SolidWorks

Pomoc w kopiowaniu ustawień

Wybierz "Przywróć ustawienia"

Następnie "Dalej"

Podaj nazwę i ścieżkę do pliku instalacyjnego (*.sldreg), a następnie "Przeglądaj"

Zaznacz wszystkie pola

Następnie "Zakończ"

assistance_pour_copier_les_parametres.doc
5 polubień

Aby dokończyć to, co mówi Benoit:

Zamiast usuwać klucz rejestru, można zmienić jego nazwę na SolidWorks(2) w celu zwiększenia bezpieczeństwa.
Po ponownym otwarciu SolidWorks, nowy klucz SolidWorks zostanie odtworzony w rejestrze, należy wykonać test i jeśli wszystko pójdzie dobrze, wrócić do rejestru i usunąć klucz SolidWorks (2)

cle_solidworks_hkey_current_user.png
4 polubienia

Witam

Nie próbowałem, ale w 

Narzędzie > opcja > znajduje się na dole przywracania

Czy to działa?

sans_titre.png
2 polubienia

Dokładnie @m.anger, Plik, Opcje, Przywróć, a potem to zależy od Ciebie (patrz załączony plik).

Powodzenia

capture.jpg
1 polubienie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, zmieniłem nazwę folderu rejestru, a tutaj mam RAZ.

Jeszcze raz dziękuję za te wszystkie wyjaśnienia!

Miłego dnia i do zobaczenia wkrótce.

FYI, jeśli chcesz wrócić do ustawień domyślnych tylko raz (ważne dla ponownego uruchomienia), możesz to zrobić za pomocą Solidworks RX, który można znaleźć w narzędziach Solidworks.

@BATCH123! : musisz zamknąć swoje pytanie, jeśli wszystko jest dla Ciebie w porządku.

2 polubienia