Witam
Chciałbym wiedzieć, czy ktoś wie, jak zresetować parametry Solidworks do zera, bez usuwania licencji.
Oczywiście bez konieczności ponownej instalacji całego oprogramowania.
Dziękuję i życzę miłego dnia.
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy ktoś wie, jak zresetować parametry Solidworks do zera, bez usuwania licencji.
Oczywiście bez konieczności ponownej instalacji całego oprogramowania.
Dziękuję i życzę miłego dnia.
Rejestr musi zostać zmieniony. Ale poczekaj, aż eksperci zmienią właściwy klucz...
Widziałem to w Internecie, ale obawiam się, że spowoduje to usunięcie mojej licencji (której nie mam przy sobie)
Witam
Przejdź do regedit (uruchom, uruchom regedit), a następnie usuń:
HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.
Po ponownym uruchomieniu oprogramowania będziesz miał "fabryczne" ustawienia
Klucze licencyjne znajdują się w innym miejscu, więc nie ma ryzyka.
Pozdrowienia
Witam
Zamiast bezpośrednio usuwać klucz, radzę zmienić jego nazwę, a następnie sprawdzić, czy wszystko działa poprawnie przed jego usunięciem.
Idealnie, po zresetowaniu do wartości "0", należy ponownie skonfigurować SolidWorks (ikony, opcja systemowa,.....), a następnie wykonać kopię zapasową środowiska SolidWorks. Pozwala to uniknąć rekonfiguracji wszystkiego, gdy tylko SolidWorks "spieprzy":
Uwaga: aby uniknąć powrotu do rejestru w celu przywrócenia ustawień fabrycznych SolidWorks, przed dostosowaniem oprogramowania można wykonać pierwszą kopię zapasową ustawień.
Zapoznaj się z poniższą procedurą.
Oto procedura tworzenia kopii zapasowej ustawień:
Początek
Wszystkie programy
SolidWorks XXXX
Narzędzia SolidWorks
Pomoc w kopiowaniu ustawień
Wybierz "Zapisz ustawienia"
Następnie "Dalej"
Wybierz nazwę i lokalizację pliku instalacyjnego (i utrzymuj plik w cieple !!)
Zaznacz wszystkie pola
Następnie "Zakończ"
Oto procedura przywracania ustawień:
Początek
Wszystkie programy
SolidWorks XXXX
Narzędzia SolidWorks
Pomoc w kopiowaniu ustawień
Wybierz "Przywróć ustawienia"
Następnie "Dalej"
Podaj nazwę i ścieżkę do pliku instalacyjnego (*.sldreg), a następnie "Przeglądaj"
Zaznacz wszystkie pola
Następnie "Zakończ"
Aby dokończyć to, co mówi Benoit:
Zamiast usuwać klucz rejestru, można zmienić jego nazwę na SolidWorks(2) w celu zwiększenia bezpieczeństwa.
Po ponownym otwarciu SolidWorks, nowy klucz SolidWorks zostanie odtworzony w rejestrze, należy wykonać test i jeśli wszystko pójdzie dobrze, wrócić do rejestru i usunąć klucz SolidWorks (2)
Witam
Nie próbowałem, ale w
Narzędzie > opcja > znajduje się na dole przywracania
Czy to działa?
Dokładnie @m.anger, Plik, Opcje, Przywróć, a potem to zależy od Ciebie (patrz załączony plik).
Powodzenia
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, zmieniłem nazwę folderu rejestru, a tutaj mam RAZ.
Jeszcze raz dziękuję za te wszystkie wyjaśnienia!
Miłego dnia i do zobaczenia wkrótce.
FYI, jeśli chcesz wrócić do ustawień domyślnych tylko raz (ważne dla ponownego uruchomienia), możesz to zrobić za pomocą Solidworks RX, który można znaleźć w narzędziach Solidworks.
@BATCH123! : musisz zamknąć swoje pytanie, jeśli wszystko jest dla Ciebie w porządku.