Kiedy jestem na SmartProperties kilku spawanych obiektów, używam licznika, który pozwala mi ponumerować je od 001 do 0XX.
Mój problem polega na tym, że gdy tylko zmienię plik części i ponownie wykonuję manipulację, licznik nie zaczyna się od 0, jestem zmuszony ręcznie zresetować licznik.
Chcę wiedzieć, czy automatyzacja tego resetu jest możliwa zgodnie z właściwością zmiennej między 2 plikami.
Aby przezwyciężyć ten problem, stworzyłem mały plik *.BAT, który nadpisuje plik *.xml licznika (tutaj SmartCounter_Num-mecanosoude.xml) kopią, której przyrosty zaczynają się od ZERO.
Wywołuję ten plik (*.bat) za pomocą przycisku w moich Smartproperties.
Czytałem te fora, ale nie mogę postawić na swoim. Dzieje się tak, ponieważ licznik resetuje się do 0, gdy właściwość w pliku części jest zmieniana. Jednak w moim przypadku chcę zresetować, gdy tylko plik jest inny.
Jeśli chodzi o @Maclane makro, czy właśnie to zrobiłeś? A może masz inne kroki? Nie rozumiem, jak to dokładnie robisz. Czy mógłby Pan/Pani wyjaśnić lub przeformułować proszę coś więcej?
Skopiowałem pierwszy xml z licznika z wartościami przyrostu " Zero ". (Wartość początkowa=0) =>, które nazwałem Smartcounter_Num-mechanicznie-spawane-RAZ
Używam drugiego licznika *.xml " Classic ", aby dodać przyrosty do moich właściwości: =>Smartcounter_Num-mecanosoudé.xml
A plik *.bat do resetowania do zera służy do zastąpienia pliku użytego licznika (Smartcounter_Num-mecanosoudé.xml) przez ten, którego początkowa wartość przyrostu wynosi zero (Smartcounter_Num-spawane mechanicznie-RAZ)
… Plik Smartcounter_Num-mechanicznie-spawany-STARY jest kopią zapasową pliku Smartcounter_Num-mecanosoudé.xml