Wymiana komponentu API

Witam

Obecnie korzystam z makra, które automatycznie montuje standardowe komponenty mojej firmy. Aby uniknąć zbyt ciężkich złożeń, stworzyłem kilka poziomów:

Montaż 1 

Montaż 1.1

Montaż 1.2

Załącznik 2

Załącznik 3

Montaż 2

Załącznik 1

Załącznik 2

Montaż 2.1.....

Pod koniec mojej edycji makro automatycznie zapisuje moje komponenty zgodnie ze strukturą drzewa, aby na końcu mieć poprawny plik.

Przejdźmy teraz do problemu, w przypadku, gdy plik już istnieje proszę o potwierdzenie nadpisania pliku, jeśli użytkownik nie chce, proponuję wymianę komponentu, ale tam już mi się nie udaje. 

Aby zastąpić komponent, musimy go wstępnie wybrać za pomocą 'SelectbyID2', ale zapis to "8500-1@9800"  lub "9800-2@9900/8700-1@9800"  (komponent 8700, który jest w zestawie 9800, który sam jest w zespole 9900) Do rejestracji jest to nieco prostsze.

Chciałem wiedzieć, czy istnieje funkcja, która pozwala na posiadanie pełnej ścieżki (9800-2@9900/8700-1@9800), czy też musisz ją zdefiniować samodzielnie. Co szybko może się skomplikować, ponieważ zarządzam różnymi poziomami w tym samym czasie.

Pozdrowienia

W końcu znalazłem rozwiązanie mojego pytania, usunąłem kod, biorąc pod uwagę ogólny apel do pytania i uważam, że pozostaje on własnością intelektualną, jeśli chcesz informacji, nadal można się ze mną skontaktować w mp.

Nie można więc zdefiniować ścieżki za pomocą "prostej" funkcji, więc stworzyłem zmienne do zdefiniowania ścieżki.

Z drugiej strony stwarza to dla mnie nowy problem, który ustąpi miejsca nowemu pytaniu.