Bardzo podstawowe pytanie, ale... Gdzie można kupić części zamienne do urządzeń śledzących?
Mamy Designjet500, którego uchwyt już nie istnieje: zamiast tego muszę używać zacisku przy wymianie rolek. To ci mówi! Więc jestem tym trochę zmęczony i chciałbym to wymienić. I tu właśnie pojawia się wielkie pytanie. Gdzie mogę to znaleźć? Nie widziałem niczego na stronie HP.
Znalazłem kilka witryn, ale nadal jestem trochę nieufny wobec oszustw. Pomyślałem więc, dlaczego nie zapytać społeczności :)
Jeśli się nie mylę, jeśli skontaktujesz się z pomocą techniczną HP, wskazując drukarkę, podadzą Ci numer telefonu narzędzia do rozwiązywania problemów w Twoim regionie ... Cóż, z drugiej strony ostrzegam, że ceny idą w górę @_ @
Albo że na stronie można znaleźć to, czego brakuje w częściach zamiennych... moze co @.PL znalezc ;)
Tak, chcę, żeby to @PL. To jest dokładnie ta strona, na którą się natknąłem... i którego stopnia "powagi" nie potrafię określić. Według niego jest polecany przez wszystkich, ale kiedy wchodzę na stronę HP (na przykład), nie odsyłają mnie do niej
@Aurelien: To jest akord. A odpowiedź brzmi "bo moja firma nie widzi sensu drukarki 3D" (wąchanie)
Centor ma rację, ja strona: "Jeśli się nie mylę, jeśli skontaktujesz się z pomocą techniczną HP, wskazując drukarkę, otrzymasz numer telefonu do narzędzia do rozwiązywania problemów w Twoim regionie... Cóż, z drugiej strony ostrzegam, że ceny idą w górę @_@"
Osobiście poprosiłem wsparcie hp (które ku mojemu wielkiemu zdziwieniu jest bardzo wydajne) o części do designjet 800 i dali mi najbliższego dealera.