Witam
Po zaktualizowaniu kartusza moich map bazowych chciałbym wymienić mapę bazową na wszystkich mapach w moim sejfie.
Czy można to zautomatyzować za pomocą makra, które pozwoliłoby wyodrębnić, zaktualizować mapę bazową i zarchiwizować plik z komentarzem?
Dodatkowa trudność: mapa bazowa A4 musi być zaktualizowana o A4_v2, A3 o A3_v2 itd.
Witam
Patrząc na makro, będzie to trudne, nie niemożliwe, ale trudne.
Ale dzięki narzędziu MyCadTools Integration jest to możliwe.
Będzie to musiało zostać wykonane w kilku etapach, ale jest to możliwe.
Dla każdego typu formatu.
Przy odrobinie cierpliwości i metody.
Jerome
3 polubienia
Witam
Wydaje mi się, że myCADtools może to zrobić, INTEGRACJA
W operacjach powinna być dostępna opcja zastąpienia mapy bazowej zgodnie z jej formatem
Z drugiej strony, w przypadku PDM, tajemnica...
Domyślam się, że twoje plany muszą zostać wyodrębnione, aby móc dokonać modyfikacji poprzez INTEGRACJĘ...
W przeciwnym razie nie widzę nic po stronie myPDMtools,
Jeśli kiedykolwiek, jestem zainteresowany informacjami
Ponownie
Tak, tak, zapomniałem to sprecyzować, ale zwróć uwagę na cykl życia swojego PDM.
Może być konieczne "rozpakowanie" i/lub zmodyfikowanie indeksu plików.
Poproś o zmianę/aktualizację mapy bazowej .
Archiwizuj dokumenty.
Ostrzeżenie, pomyłka i łatwe
Jerome
Dziękuję za odpowiedzi. Rzeczywiście, myślę, że będzie to skomplikowane i ryzykowne, aby zrobić to masowo na wszystkich planach już zarchiwizowanych i w stanach zamkniętych. Początkowo myślałem o użyciu skryptów VB, ale wykracza to daleko poza moje umiejętności :).
Mój problem polega na tym, że chcę mieć pewność, że mapa bazowa jest aktualizowana przynajmniej wtedy, gdy plan jest modyfikowany (tj. w stanie odblokowanym). Zobaczę, czy mogę uruchomić skrypt VB podczas przejścia.
Witam
Wydaje mi się, że był już post na ten temat kilka miesięcy temu, ale nie mogę go znaleźć.
Aby obejść problem z prawami do wyodrębniania plików, możesz użyć opcji "Integracja", nie będąc połączonym jako administrator w skarbcu EPDM (tak, wiem, że to nie jest dobre).
Wykonując już tego typu aktualizacje w tle, zauważyłem, że czasami niektóre dokumenty nie były przetwarzane przez "Integrację" bez wyraźnego powodu.
1 polubienie