Witam
Od jakiegoś czasu zadaję sobie to pytanie, czy to możliwe.
Na rysunku mam adnotację "DOBRE DO KONSULTACJI" Chciałbym wiedzieć, w jaki sposób (tak prosto, jak to możliwe) można zmienić tę adnotację na "DOBRE DO PRODUKCJI"?
Tłumaczę się na jednym lub dwóch rysunkach, nie martw się, adnotacje mam już na boku, kasuję ''DOBRE DO KONSULTACJI'' i umieszczam ''DOBRE DO PRODUKCJI'' na planie, z tym, że na 200 planów muszę wykonać to zadanie 200 razy........
Myślałem o makrze, ale tak naprawdę nie widzę, jak je ustrukturyzować (bardzo mało dotknięte makra na solidworks)?
Dziękuję.
Witam
Nie mam pod ręką Solidworks, ale może harmonogram zadań może Ci pomóc.
Witam
Funkcja ta znajduje się w narzędziu do integracji w pakiecie myCADtools
http://www.lynkoa.com/store/mycadfr/mycadtools.html
Integracja to narzędzie, które umożliwia wykonywanie operacji zbiorczych na plikach SolidWorks.
Wyciąg z dokumentacji:

Operacja: Edytowanie tekstu notatki
Pozwala to na modyfikowanie fragmentu notatki na rysunku.
Przykład : Zastępuje tekst notatki "AF1523" tekstem "NF1523" na wszystkich wybranych rysunkach.

Jako rozwiązanie awaryjne można użyć następujących instrukcji:
<NazwaPliku>, aby wyświetlić nazwę dokumentu.
<PathName>, aby wyświetlić pełną ścieżkę do dokumentu.
$Nom właściwości, aby wyświetlić wartość właściwości dokumentu (jeśli nazwa właściwości zawiera spację, użyj %20%, aby zastąpić tę spację).
<Konfiguracja>, aby wyświetlić nazwę bieżącej konfiguracji.
<Data>, aby wyświetlić datę.
<Czas>, aby wyświetlić czas.
<NewLine>, aby wyrównać
4 polubienia
Dziękuję Prossignol nie wiedziałem, że możemy to z tym zrobić, zobaczę o tym ;)
1 polubienie
Nikiel prossignol jest dokładnie tym, czego szukałem, trochę poszperałem, rzeczywiście można z nim zrobić wiele rzeczy.
Próbowałem znaleźć bez powodzenia, jak zmienić kolor nuty, jakby na początku była czerwona, aby zmienić ją na zieloną, masz jakiś pomysł ?
1 polubienie
Witam
Aby dodać kolory:
Czerwony: <KOLOR CZCIONKI=0x000000FF >DOBRY DO PRODUKCJI
Zielony: <KOLOR CZCIONKI=0x0000FF00 >DOBRY DO PRODUKCJI
Klasa A+
3 polubienia
Nikiel jest idealny, dziękuję ;)
Gdzie możemy znaleźć te linie dla wszystkich innych kolorów?
Trochę odbiegam od tematu, czy nie możemy wydrukować rysunku z integracją (nie znalazłem tej operacji)?
Pierwotnie używałem konwertera wsadowego do eksportu PDF / DXF / STEP i papieru tutaj, na razie pogrupowałem wszystko na kilku liniach z integracją, po prostu brakuje mi drukowania.
1 polubienie
Aplikacje Axemble są świetne!
1 polubienie
Witam
- Do drukowania służy operacja w grupie Dokument -> Drukuj dokument
Po tym nie ma już żadnych opcji, takich jak w PowerPrint.
FYI, możesz użyć narzędzia wyszukiwania, aby łatwiej znaleźć operacje lub warunki:

- Jeśli chodzi o kolory, w rzeczywistości chodzi tylko o to, że notatki SolidWorks akceptują kodyfikacje HTML
Możemy więc dodać więcej.
<FONT size=8 name="Arial" color=0x00FF0000 Style="Pogrubienie">Linia 1
Aby znaleźć inny kolor, przejdź do witryny i pobierz kod szesnastkowy http://www.proftnj.com/RGB3.htm
następnie zastąp część pogrubioną czcionką: color=0x00FF0011
Jedynym problemem jest to, że SolidWorks odwrócił R V B (R:FF V:00 B11) i że musisz znaleźć właściwą kolejność
2 polubienia
Dobra robota, wyszukałem "drukuj" , podczas gdy polecenie to "drukuj", więc nie mogłem go znaleźć.
Rzeczywiście, nie znałem manipe dla koloru, ponownie dziękuję za wyjaśnienia, jest jasny i precyzyjny.
1 polubienie