Zamień zerwaną linię na linię pełną (Came)

Cześć

Tylko przejeżdżam :wink:

Nie pamiętam, jak zamienić przerwaną linię w ciągłą, żeby jeden obiekt był prowadzony nad drugim. Rzeczywiście, jeśli masz ciąg linii i krzywych, nie da się tego zrobić jak w przypadku toru krzywki
W międzyczasie stworzyłem spline, ale jest brzydki i trudno sprawić, by spline podążał za nim przez przypięcie go na zerwane linie.

Dziękuję, Apluche

Cześć,

Krzywa kompozytowa (przy wstawianiu > krzywej).

1 polubienie

Cześć @Zozo_mp ,
Dlaczego mówisz, że jest brzydka?
Jeśli stworzysz spline, wybierając każdy wierzchołek swoich złamanych linii jako punkt, otrzymasz ładną krzywiznę
image

1 polubienie

Witaj Zozo_mp,
U mnie to =>

Mam nadzieję, że zrozumiałem twoje poszukiwania.
@+.
AR.

1 polubienie

To miłe, ale trudno kontrolować trajektorię. Decyzja należy do ciebie@Zozo_mp

Cześć;
A jeśli stworzysz nowy szkic, konwertując wszystkie przerwane linie:

teoretycznie powinny być w stanie wygenerować trajektorię na jej podstawie. (nawet jeśli oznacza to wykonanie szkicu 3D).

A jeśli ty... Miałeś wypić trochę pianki, żeby to wszystko strawić, :beer: chyba że byłeś w tropikach :cocktail: :wink:

1 polubienie

Dziękuję, AR

Bardzo dobra odpowiedź, którą przyjmuję.

Dodatkowo nie pamiętam, jak zrobić ścieżkę cam. Bo jeśli zrobisz coś innego niż rowek, kontakt kończy się na końcu pierwszej prostej.
Jeśli użyjemy ciągłej krzywej, nawet przy zygzakach, kontakt pozostaje, stąd idea spline

Jest funkcja, o której zapomniałem, pozwalająca przekształcić zygzakowatą linię w pojedynczą, ale ciągłą, ale o tym zapomniałem (to właśnie o tym przypomnim).

Trzymajcie się, przyjaciele :smile: . Na południu Francji nie ma nic dobrego, a w Katarze może to skończyć się katastrofą. Jak tylko samołek wróci, wyślę cię
Do przybijania

Dobry wieczór @Zozo_mp ,

Być może funkcja Tools > Spline Tools > Fit Spline, która przybliża zestaw encji szkicu przez spline.
Dość skuteczny, z kryterium bliskości (tolerancji)...

3 polubienia

Myślę, że szukasz krzywej złożonej @zozo zobacz ten komunikat:

W przeciwnym razie zrób część zamkniętą z ścieżką krzywki, ukryj ją i wyklucz z nazewnictwa. Działa też świetnie!

1 polubienie

Cześć @sbadenis masz trik, żeby ścieżka wałku krzywki była w jednym kawałku

Dziękuję

Uwielbiam to. Dziękuję.

Pozdrowienia