Mam plik części, który zawiera kołnierze w postaci konfiguracji (średnica, grubość itp.)
Ten plik jest używany w zbyt wielu zespołach i zaczyna być bardzo ciężki. Chciałbym więc podzielić ten ograniczony plik na kilka innych plików (na przykład posortowanych według średnicy)
Chciałbym więc zastąpić mój nowy plik kołnierza w 88.9 we wszystkich zespołach, w których występuje mój pojedynczy i stary plik kołnierza (z określonymi konfiguracjami 88.9)
Zasadniczo mam mój plik oldbride z różnymi Ø i różnymi grubościami jako konfigurację
Moje nowe pliki kołnierzy z różnymi plikami dla każdej Ø, aby ograniczyć wagę części, ale zawsze z konfiguracjami grubości.
Chciałbym na bieżąco wymienić mój pilnik oldbride w 20 zespołach na nowe pilniki kołnierzy i wybrać odpowiednią grubość
Albo część jest wymieniana pojedynczo w każdym zespole, albo tworzony jest zespół ze wszystkimi zespołami zawierającymi część, która ma zostać wymieniona. A potem bierzesz swoją część Ø88,9 i zapisujesz ją pod nową nazwą i usuwasz niepotrzebną konfigurację.
Albo zmieniasz nazwę starego pliku w sposób tymczasowy, otwierasz swój zespół ze wszystkimi swoimi złożeniami, a ponieważ nie znajduje już części o zmienionej nazwie, cię o sposób jej znalezienia i tam wskazujesz nowy.
Lub, jeśli masz epdm, wydaje mi się, że jest to możliwe (chyba?). Jeśli nadal jesteś zmuszony do manipulacji, przynajmniej nie musisz otwierać swoich 50 zestawów ;)
Tak więc, aby być precyzyjnym, mam pojedynczy plik kołnierza z obecnie 137 różnymi konfiguracjami (Ø wewnątrz, Ø na zewnątrz, Ø układ, grubość, Ø otworów....)
Tak, mam sejf (EPDM to nazwa?).
Podsumowując, ten plik z moimi 137 konfiguracjami chcę go zsynchronizować na kilka plików ze wspólnym mianownikiem plików ich średnic wewnętrznych i konfiguracji w tych plikach dla reszty moich parametrów (Ø zewnętrzna, Ø układ, grubość, Ø otwory....).
Mój plik z pojedynczym kołnierzem jest zbyt ciężki, a ponieważ moje średnice są standardowe (średnica rury ISO), znacznie ograniczy to liczbę konfiguracji!