Zastępowanie części w wielu zespołach

Witam wszystkich i Szczęśliwego Nowego Roku :)

Oto mój mały problem:

Mam plik części, który zawiera kołnierze w postaci konfiguracji (średnica, grubość itp.)

Ten plik jest używany w zbyt wielu zespołach i zaczyna być bardzo ciężki. Chciałbym więc podzielić ten ograniczony plik na kilka innych plików (na przykład posortowanych według średnicy)

Chciałbym więc zastąpić mój nowy plik kołnierza w 88.9 we wszystkich zespołach, w których występuje mój pojedynczy i stary plik kołnierza (z określonymi konfiguracjami 88.9)

Zasadniczo mam mój plik oldbride z różnymi Ø i różnymi grubościami jako konfigurację

Moje nowe pliki kołnierzy z różnymi plikami dla każdej Ø, aby ograniczyć wagę części, ale zawsze z konfiguracjami grubości.

Chciałbym na bieżąco wymienić mój pilnik oldbride w 20 zespołach na nowe pilniki kołnierzy i wybrać odpowiednią grubość

Dziękuję

Albo część jest wymieniana pojedynczo w każdym zespole, albo tworzony jest zespół ze wszystkimi zespołami zawierającymi część, która ma zostać wymieniona. A potem bierzesz swoją część Ø88,9 i zapisujesz ją pod nową nazwą i usuwasz niepotrzebną konfigurację.

Albo zmieniasz nazwę starego pliku w sposób tymczasowy, otwierasz swój zespół ze wszystkimi swoimi złożeniami, a ponieważ nie znajduje już części o zmienionej nazwie, cię o sposób jej znalezienia i tam wskazujesz nowy.

4 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, myślałem, że jest specjalna funkcja.... no w zasadzie to hack :)

Lub, jeśli masz epdm, wydaje mi się, że jest to możliwe (chyba?). Jeśli nadal jesteś zmuszony do manipulacji, przynajmniej nie musisz otwierać swoich 50 zestawów ;)

http://www.lynkoa.com/questions/integrer-des-pice-dans-lepdm

1 polubienie

Gdzie i jak przechowywane są Twoje kołnierze?

w standardowej bibliotece oprogramowania

w osobistej bibliotece oprogramowania

W najstarszych plikach z konfiguracją X

Tak więc, aby być precyzyjnym, mam pojedynczy plik kołnierza z obecnie 137 różnymi konfiguracjami (Ø wewnątrz, Ø na zewnątrz, Ø układ, grubość, Ø otworów....)

Tak, mam sejf (EPDM to nazwa?).

Podsumowując, ten plik z moimi 137 konfiguracjami chcę go zsynchronizować na kilka plików ze wspólnym mianownikiem plików ich średnic wewnętrznych i konfiguracji w tych plikach dla reszty moich parametrów (Ø zewnętrzna, Ø układ, grubość, Ø otwory....).

Mój plik z pojedynczym kołnierzem jest zbyt ciężki, a ponieważ moje średnice są standardowe (średnica rury ISO), znacznie ograniczy to liczbę konfiguracji!

1 polubienie

Zrozumiałem, że dla dobrego funkcjonowania SW

Do optymalnego działania potrzebne było to, co najlepsze

Przy maksymalnej liczbie zacięć na sztukę (maksymalny czas odbudowy 2/2,5 sekundy) patrz z paskiem blokującym

Brak dryfu

i stwórz swoją własną bibliotekę pokoi

i nie działają z oryginalnym zestawem narzędzi

Czy możliwe jest podzielenie 100 konfiguracji na 10 plików diff?

1 polubienie

Witam

Jednym z rozwiązań jest wykonanie operacji "otwórz" w SolidWorks, wybieramy jeden ze złożeń (bez otwierania go) i klikamy na odnośniki.

Otworzy się okno. Klikasz dwukrotnie nazwę pokoju, który chcesz zmienić, a następnie przekierowujesz go na nowy (2 nazwy muszą być różne)

W ten sposób nie musisz otwierać wszystkich zestawów (patrz zrzut ekranu w przykładzie)

Miłego dnia.

exemple.jpg
1 polubienie

Witam wszystkich i życzę szczęśliwego Nowego Roku

Aby zastąpić część w kilku złożeniach jednocześnie, dostępny jest eksplorator Solidwork i funkcja Zamień w Solidworks.

Szukasz części, którą chcesz wymienić w drzewie po lewej stronie.

W oknie, które właśnie się otworzyło, idziesz i szukasz nowej części.

Zatwierdzasz i pozwalasz to się wydarzyć.

Znajdzie wszystkie zespoły, w których używana jest Twoja część i wymieni ją.

Wszystko, co musisz zrobić, to sprawdzić, czy wiązania zostały zachowane w zmodyfikowanych złożeniach.

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam

Jak nazywa się Twój sejf?

Jeśli nie wiesz, czy możesz opublikować sitodruk, abyśmy mogli Ci powiedzieć?

W zależności od pnia będzie inaczej.

1 polubienie

@GT22: aby podzielić mój duży plik tak, myślę, że mogę go podzielić przynajmniej na 6-7

@Mickael.Alves: dobry pomysł zobaczę o tym :)

@.PL: To jest link PDM

Dziękuję Wam wszystkim!