Witam Pani, Szanowny Panie,
Posiadam sto zespołów meblowych, w których chciałbym wymienić montaż na czterech nogach. Będą miały dokładnie takie samo ograniczenie i ten sam kształt do gotowego detalu, wysokości.
Poza ich wymianą jednej części nie znalazłem w sieci żadnego innego rozwiązania 
Czy ktoś ma rozwiązanie na tego rodzaju sytuację?
Z poważaniem, Walentynki.
Witam;
Dlaczego jeden po drugim?
Możesz dodać kilka wystąpień w obszarze " Wybór "
Lub zaznacz pole " Wszystkie wystąpienia" (Uwaga: ta opcja pozostaje w ostatnim stanie używanym do przyszłych zamian )

Pozdrowienia.
2 polubienia
Tworzysz zespół ze wszystkimi meblami, których to dotyczy, a następnie wymieniasz go tylko raz, edytując mebel z zestawu ze wszystkimi meblami, zaznaczając opcję Zamień wszystkie wystąpienia.
4 polubienia
W przeciwnym razie zmień nazwę lub " tymczasowo " przesuń stopę, która ma zostać wymieniona, w ten sposób Solidworks będzie systematycznie prosić o jej wyszukanie, pozostaje tylko wskazać nową stopę zastępczą.
Jeśli masz MyCadTools, narzędzie " Depedencies " może wykonać to zadanie za Ciebie...
1 polubienie
Witam!
Dziękuję za odpowiedź!
Już próbowałem, ale mój komputer nie obsługuje tak wielu zestawów w jednym pliku, powyżej 6-7 staje się to skomplikowane, więc sto 
Przypomniałem sobie, że w mycadtool była do tego funkcja, została usunięta? 
Zobacz odpowiedź i link do @Maclane powyżej! 
W przeciwnym razie inne rozwiązanie: weź stary zespół i umieść go w czerwonym, jasnozielonym lub innym łatwym do naprawienia kolorze, z adnotacją, którą należy zastąpić linkiem do nowego zespołu.
Za każdym razem, gdy otwierasz mebel z niewłaściwym montażem, szybko rzuca się on w oczy i wymieniasz go na nowy.
Witam
i utwórz nowy zespół o prawej wysokości stopy, który będzie miał tę samą nazwę.
Dodaj -old do starego pliku zestawu, aby go nie zgubić, i umieść nowy o tej samej nazwie w tym samym miejscu.
Normalnie, poza ograniczeniami (nie znam różnic między nogami) wszystko zostanie zrobione automatycznie po otwarciu mebla.
Dlatego dobrze jest umieścić ograniczenia w stosunku do podstawowych planów. Możemy wymienić wszystko bez usuwania ograniczeń... albo prawie!! ^^
1 polubienie
Tak, jeśli powierzchnie lub płaszczyzny nie ulegną zmianie, znajdzie referencję, jeśli zostanie zapisana w tym samym miejscu.
Z drugiej strony nie da się wiedzieć, co uruchomiłeś wcześniej o tej samej nazwie w skrócie lub długo (złamana historia)
Indeks służy do ogólnego zachowania tej historii.
Absolutnie. Przede wszystkim pozwala na masową wymianę podzespołów. Otwieramy wszystkie zbiory (jeśli to możliwe) i zmieniamy nazwę podzbioru na nowy podzbiór, który wpływa na wszystkie zbiory otwarte, zapisujemy wszystko, a na koniec usuwamy -old z pierwszego podzbioru, aby powrócić do stanu początkowego.
Przechodząc przez SW Explorer lub jego integrację z oknami w zależności od wersji, istnieje funkcja zastępcza, która powinna być odpowiednia. Będziesz musiał tylko odpowiednio ustawić ścieżkę wyszukiwania.
Jestem na SW18
Kliknij prawym przyciskiem myszy plik, który chcesz zastąpić:

W SW2020 i > dostępna jest opcja ustawienia ścieżki wyszukiwania
Pojawi się okno, w którym pojawią się pliki używające twoich stóp (odczekaj czas w zależności od liczby plików w katalogach).
Następnie możesz dokonać wyboru, jeśli chcesz wykluczyć niektóre z nich.
Witam
Możesz użyć operacji nadpisania w narzędziu do integracji myCADtools, aby zastąpić komponent:
1 polubienie
Witam
Próbowałem kilku działań za pośrednictwem integracji, ale nigdy mi się to nie udało.
To naprawdę nie jest intuicyjne, biorąc pod uwagę wszystkie warunki i działania, które należy wprowadzić, aby dokonać wymiany.
Myślę, że to szaleństwo, że nie możemy tego zrobić łatwiej.
Niestety nie mogę zmienić nazwy mojej części, naprawdę muszę ją wymienić na inną część i to w ponad 100 różnych zespołach.
Nowa część znajduje się w tym samym folderze co stara, a zespoły również znajdują się w tym samym folderze.
Mam nadzieję, że wkrótce znajdziemy rozwiązanie.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrowienia
Witam
Dlaczego nie skorzystaliście z @stefbeno propozycji?
Jeśli wszystko znajduje się w tym samym folderze, SW bardzo łatwo sobie z tym poradzi podczas zmiany nazwy pliku w celu zastosowania zmiany linku.

3 polubienia
Witam;
Narzędzie do ewidencjonowania tak naprawdę nie wymaga żadnych warunków do wykonania tego typu zastąpienia.
=>A Warunek " Systematyczny " związany z filtrem wyboru " Mieszanie "
=> Następnie operacja: " Zamień komponent "
powinno być więcej niż wystarczające.
Kluczem jest wybranie tylko tych zespołów, w których ma zostać dokonana zamiana.
Pozdrowienia.
1 polubienie
Dziękuję Cyrylu!
Byłem tak skoncentrowany na integracji, że nawet nie próbowałem tej opcji ^^"
Udało się, jest idealnie. Nadal muszę ponownie otworzyć całe moje 3D, aby przeprowadzić aktualizację, ale nadal jest to znacznie szybsze.
Dzięki za wszystko!
Pozdrowienia