Mam zespół składający się ze stu części (ta sama część), ale z różnymi konfiguracjami w bardzo konkretnych lokalizacjach. Muszę uczynić każdy element niezależnym, aby móc je modyfikować niezależnie, aby przypisać do każdego z nich drobne modyfikacje . Korzystam z Solidworks 2019 i chciałem wiedzieć, czy istnieje sposób, aby nieco przyspieszyć to zadanie. Za każdym razem muszę nagrać ten nowy niezależny utwór i zmienić jego nazwę.
Tak, mam zespół z setką części o tej samej nazwie, ale z różnymi funkcjami pochodnymi (około 20), które są dokładnie posiadane. Muszę dokonać drobnej zmiany w każdym z nich w zależności od jego umiejscowienia w moim montażu. Na przykład mam 10 części X w konfiguracji A, ale każda konfiguracja A musi być inaczej zmodyfikowana. Nie zamierzam więc tworzyć podkonfiguracji, które są zbyt ciężkie i długie, aby je wykonać.
Dlatego każdy element robię niezależnie i nadaję swoją modyfikację. Ale to zmusza mnie do rejestrowania każdego elementu pod nową, inną nazwą, a kiedy stajesz się niezależny, możesz modyfikować tylko 1 komponent przez 1 komponent.
Czy daję się zrozumieć, czy w ogóle nie daję się zrozumieć? Haha