Witam, pracuję nad projektem instrukcji naprawy pojazdów i muszę pokazać podświetlone systemy w kolorze w renderowaniu przewodowym, jak to zrobić? Zamieszczę ci przykład.
Dziękuję
image_1.png
Witam, pracuję nad projektem instrukcji naprawy pojazdów i muszę pokazać podświetlone systemy w kolorze w renderowaniu przewodowym, jak to zrobić? Zamieszczę ci przykład.
Dziękuję
Witam
W Solidworks wykonaj następujące czynności
Czy mógłbyś wypełnić swój profil tak kompletnie, jak to możliwe?
Dziękujemy za nas wszystkich.
Pozdrowienia
Witam
Tak, to naprawdę to, ale jak to zrobiłeś?
Dziękuję
Hello@bouc.karikab
Dziękujemy za wypełnienie profilu ;-)
Odpowiedzi
Musisz pobawić się kilkoma sztuczkami, ale pod warunkiem, że masz obiekty w postaci objętości SolidWorks, nigdy nie próbowałem STEP, ale dam ci test.
1°) zabarwienie objętości, a następnie nadanie im przezroczystości
Ale jakże to niewystarczające!
2°) Musisz pokolorować twarze, które Cię interesują, aby przezroczystość była mniej więcej ciemna. Na przykład możesz pokolorować, że wnętrze otworu, fazowanie, zaokrąglenie itp.
3°), jeśli masz ASM, możesz pokolorować każdy podzbiór i dodatkowo ukryć lub pokazać je zgodnie z częścią instrukcji, którą piszesz.
Zrobię ci mały samouczek, ponieważ jest zbyt długi, aby wyjaśnić go w poście. Nie testowałem, jak to wygląda w MEP.
Pozdrowienia
PS; jak widzę, że robisz dużo i wszelkiego rodzaju dokumenty: twoja firma lepiej by zrobiła, gdyby zainwestowała w kompozytor SolidWorks, który jest kompatybilny z Catia (do sprawdzenia)
https://www.visiativ-solutions.fr/solidworks-composer/
Bardzo dziękuję za wasze wysiłki.
Hello@bouc.karikab
Obiecałem ci samouczek, więc zrobiłem to w filmie.
Zrobiłem to w pośpiechu: więc komentarze nie są idealne, bądź pobłażliwy.
Jeśli coś Wam umknie, oczywiście odpowiemy na Wasze pytania ;-))
Pozdrowienia