Nie można renderować animacji PhotoView

Witam

Chcę renderować animację badania ruchu za pomocą PhotoView.

Moja animacja trwa 32 sekundy i zawiera tylko sekwencje wybuchów i zgromadzeń, wszystkie z ukrytymi fragmentami, które są pokazywane podczas animacji.

Udaje mi się zapisać animację za pomocą ekranu SolidWorks, ale kiedy chcę zapisać animację za pomocą PhotoView, zużywa całą moją pamięć RAM jeszcze przed przetworzeniem pierwszego obrazu , a następnie wyświetla mi komunikat o błędzie "Brak pamięci! SOLIDWORKS jest w trakcie zamykania."

Kilka razy próbowałem obniżyć rozdzielczość wyjściową, a nawet liczbę klatek na sekundę, ale nic nie pomaga...

Zaznaczam, że dzieje się tak od czasu, gdy zresetowałem system operacyjny mojego komputera do zera. Korzystam z oprogramowania SW 2017 Professional SP05. Udało mi się już wyprowadzić 10-sekundowy animowany render za pomocą PhotoView przed zresetowaniem komputera, ale już nie. 

Konfiguracja mojego komputera:

-Intel XEON E5-1620 v2

-24 GB pamięci RAM

-Dysk SSD 250 GB

-Karta graficzna Nvidia  Quadro K2000

Z góry dziękuję za pomoc.

pb_memoire_sw.png

Witam

Nie ma nic nienormalnego w twojej konfiguracji, która jest idealna dla SW.

Wiesz, jeśli nie chcesz dać się ponieść emocjom...... z tym cholernym Photoview możesz umieścić swoje światła bezpośrednio w Solidworks, a dzięki funkcji "Widok grafiki" otrzymasz wynik prawie równy PV360.

Ale jak jesteś w PRO, to dowiedz się, bo masz prawo do Vizualize za darmo, które jest 200 razy lepiej spieprzone i przede wszystkim szybsze niż PV 360.

https://www.youtube.com/watch?v=WpPzDxrIZRQ

Pod youtube masz kilka przykładów tego, co może zrobić Visualyse.

Pozdrawiam

1 polubienie

Dziękuję za szybką odpowiedź.