Renderowanie w przestrzeni roboczej solidworks

Witam

Pracuję z solidworks już od jakiegoś czasu (solidworks premium 2012 SP0)

Zauważyłem, że w wielu filmach, które znajduję w Internecie, renderowanie części w przestrzeni roboczej jest znacznie bardziej realistyczne niż w domu, dlaczego?

Nie mówię tu o PhotoView 360, ale o podstawowym renderingu podczas pracy nad częścią lub złożeniem.

Ktoś ma wytłumaczenie?

z góry dziękuję,

Franciszek

Witam

Czy możesz nam dać zrzut ekranu swojego renderingu, a także część, abyśmy mogli zobaczyć różnicę????

1 polubienie

Jest to związane z kartą graficzną, niezależnie od wersji SolidWorks

1 polubienie

Prawdopodobnie twoja karta graficzna lub ustawienia.

Jaka jest twoja konfiguracja? (komputer, karta graficzna itp.)

1 polubienie

Ponownie

moja karta graficzna to Radeon HD z serii 5800 z dużą ilością pamięci.

W załączeniu znajdują się dwa obrazy:

pierwszy z dema na filmie (SW01) a drugi z mojego postu...

sw01.jpg

przedstawiamy SW02

sw02.jpg

Jak widać, różnica w renderowaniu jest bardzo duża!

Dziękuję za pomoc.

Czy funkcja realview jest włączona?

real.png
1 polubienie

Na tego typu karcie nie powinno być realView.

Czym dysponujesz jako procesor

Niektóre procesory mają zintegrowaną kartę graficzną, która może być kompatybilna z SolidWorks

daj + ref na swoim komputerze proc ram itp....

Twój pierwszy obraz jest renderingiem 

Oświetlenie sprawia również, że pomieszczenia + są prawdziwe

Witam

Do swojego renderingu wszystkie elementy znajdziesz pod tym adresem:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/RealView.htm

Witam

Jak już powiedzieli moi koledzy, pierwszy obraz jest wykonany z realview, z obliczonymi cieniami i okluzją otoczenia, których nie masz w 2012 roku. Jeśli te funkcje nie są dostępne na twoim komputerze, to dlatego, że twoja karta graficzna ich nie obsługuje.

@+

Edit: swoją drogą, jak patrzysz na swoją kartę graficzną to jest to karta Gamer a nie profesjonalna karta 3D więc nic dziwnego

Po tym wiem, że można wymusić rzeczywisty widok na kartach, które nie były testowane przez solidworks.

Nigdy tego nie robiłem, ale podobno działa.

ŹRÓDŁO: http://solidworks.burkesys.com/2011/10/realview-graphics/

1 polubienie

Mówiąc dokładniej, rzeczywisty widok to funkcja, którą można aktywować w solidworks normalnie, że jeśli masz kartę NVIDIA QUADRO w stylu Pro, nie znam odpowiednika w AMD... W przeciwnym razie nie masz dostępu do tej funkcji.

Jeśli nie masz karty pro, możesz przekierować dławienie za pomocą pliku "realhack", jak wspomniano @Bart w jego linku, są też inne linki w jego linku, które również prowadzą do strony Grabcad...

2 polubienia

Cze wszystkim

Przede wszystkim dziękuję za te wszystkie odpowiedzi.

Rzeczywiście, mój komputer nie jest oryginalnie dedykowany do 3D, a kartę graficzną dostałem na jednym z komputerów dziecięcych! ...

Na PC pełny zrzut ekranu z odniesieniami do tego, co składa się na mój komputer.

Jeśli chodzi o kartę graficzną, którą polecasz i przy jakim budżecie

Dziękuję.

Franciszek

cp01.jpg

Nie znam wszystkich modeli, ale Nvidia quadro 2000 jest kompatybilna z realview

Można je znaleźć w okolicach 150 euro.

Sprawdź później, czy jest on zgodny z Twoim stanowiskiem.

Nawet Quadro 1000 jest kompatybilny z RealView, ale to powiedziawszy, osobiście nie używam go więcej niż to tylko od czasu do czasu, aby mieć szybki przegląd, ponieważ wymaga to zasobów, a im bardziej złożony jest twój montaż, tym więcej przyniesie z powrotem ...:) W przeciwnym razie uważam, że masz bardzo mało pamięci RAM, 4 GB do projektowania i renderowania, naprawdę wydaje mi się, że jest to minimalny stict ...

1 polubienie

Witam

I dziękuję wszystkim za odpowiedzi,

czekając na inwestycję w kompatybilną kartę graficzną zainstalowałem "RealHack" i działa.

@+