Jeśli jesteś w trybie przewodowym, musisz użyć odpowiedniego tła w HDI lub w ogóle nie umieszczać tła.
Nie rozumiem, dlaczego chcesz zrobić przycinanie , bo i tak w PV360° nie możesz zrobić trybu szkieletowego, ponieważ masz tylko renderowanie powierzchni.
Z drugiej strony, w solidworks, jeśli nie umieścisz żadnego tła (żadnych cieni itp... lub zielony ekran, jeśli chcesz pracować w innym oprogramowaniu, świetnie sprawdza się ze zrzutem ekranu za pomocą zewnętrznego oprogramowania, takiego jak screenpresso lub Snagit 10.
Spójrz na załącznik i daj mi znać, czy jest to bliskie temu, co próbujesz osiągnąć.
2 możliwości: - uruchom wydruk za pomocą "wirtualnej" drukarki, takiej jak PDF Creator (która może produkować wiele formatów innych niż PDF); - Utwórz plik/zapisz jako (możesz wybrać GIF/JPEG/PNG).
Witam, nie rozumiem, dlaczego nie przechodzisz przez MEP na pustej kartce papieru, a następnie nie zapisujesz go w formacie PDF lub JPEG, jak wspomniano powyżej.
Przejście na MEP pozwala uzyskać najlepszą jakość niezależnie od używanej skali.
Aby uzyskać lepszy wynik w PDF, sprawdzam w Ustawienia strony, Wysoka jakość + A3, ale uważaj na prosty fakt sprawdzania wysokiej jakości, wygenerowanie pliku PDF może zająć kilka minut. (wszystko zależy od komputera)
Osobiście używam Cute PDF Writer, stwierdziłem, że mam lepsze wyniki niż PDFcreator