Renderowanie wirowania zapalonej żarówki "vintage"

Witam

Używam oprogramowania SolidWorks 2016

Chciałbym mieć możliwość uzyskania renderowania pliku z zapaloną żarówką "vintage" (patrz załączony obrazek)

Ktoś ma pomysł?

Dziękuję.

Franciszek.

ampoules.jpg

Witam

Tak, jest to możliwe, spójrz na swoje pozory, powinieneś mieć lekką teczkę, wtedy wszystko, co musisz zrobić, to pobawić się kolorami. W ustawieniach zaawansowanych  możesz zarządzać natężeniem światła i innymi opcjami, najedź kursorem na opcje, aby uzyskać podgląd.

3 polubienia

Problem nie polega na włączonym żarniku, to całkiem proste 

To raczej przezroczystość szkła, nad którą trzeba popracować w jak największym stopniu

@+

1 polubienie

GT22, dostępne są również wersje szklane, które w razie potrzeby należy uszlachetnić.

1 polubienie

Na pozór masz "lekki" folder, który będzie odpowiedni. Następnie musisz pobawić się kolorami i różnymi parametrami.

W przeciwnym razie możesz również przejść do właściwości swojego wyglądu, wybierasz "zaawansowane", a następnie zakładkę "ulmination" i zwiększasz "natężenie światła"

To od Ciebie zależy, czy przetestujesz! ;)

2 polubienia

Obejrzyj ten film od 8:13 minuty

https://www.youtube.com/watch?v=SDH_WjPwXoQ

Użyj wyglądu "jasnej powierzchni"

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi.

Próbowałem ze świecącą powierzchnią i bawiłem się różnymi ustawieniami zaawansowanymi, ale nie mogę uzyskać tego wyniku (zdjęcie w załączeniu)

To, co otrzymuję, nie jest zbyt jasne

ampoules02.jpg

Witam

Dodaj mgłę, aby uzyskać wrażenie rozproszenia światła.

Bądź ostrożny, ponieważ regulacja jest bardzo czuła.

Pamięci ROM

To najlepsze, co mogę dostać...

ampoule_test.jpg

Czy oglądałeś ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=lhZ_w4v4rCQ

W rezultacie nie jest źle, fajnie jest twoja żarówka. 

Załączam kawałek z jego wyglądem, aby dać ci pomysł, musisz użyć PhotoView, aby zrealizować wynik.

wygląd.sldprt
1 polubienie

Dziękuję Wam wszystkim,

Powyższy samouczek bardzo mi pomógł, dziękuję,

oto wynik poprzez wprowadzenie poprawek do BLOOM w końcowym renderowaniu

@+

lampe_trapeze_1.jpg
2 polubienia

ładny @+

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i linki TUTO, które były dla mnie bardzo pomocne,

@+

Franciszek

Witam

@pmi.pmi byłoby miło zweryfikować odpowiedź od osoby, która najbardziej Ci pomogła, ceni inwestycję każdego gracza na tej platformie Lynkoa, a ponadto pozwala mu zdobywać punkty, aby otrzymywać nagrody.

Wiedzieć na następny raz!

@+

6 polubień

Tak, nie sądzę, aby znaleziono rozwiązanie, które rozwiązałoby stwierdzony problem

w przypadku braku pomocy

więc -1 

W idealnej zgodzie z naszym przyjacielem @ kojotem

@+ ;-(

3 polubienia