Witam
Używam oprogramowania SolidWorks 2016
Chciałbym mieć możliwość uzyskania renderowania pliku z zapaloną żarówką "vintage" (patrz załączony obrazek)
Ktoś ma pomysł?
Dziękuję.
Franciszek.
ampoules.jpg
Witam
Używam oprogramowania SolidWorks 2016
Chciałbym mieć możliwość uzyskania renderowania pliku z zapaloną żarówką "vintage" (patrz załączony obrazek)
Ktoś ma pomysł?
Dziękuję.
Franciszek.
Witam
Tak, jest to możliwe, spójrz na swoje pozory, powinieneś mieć lekką teczkę, wtedy wszystko, co musisz zrobić, to pobawić się kolorami. W ustawieniach zaawansowanych możesz zarządzać natężeniem światła i innymi opcjami, najedź kursorem na opcje, aby uzyskać podgląd.
Problem nie polega na włączonym żarniku, to całkiem proste
To raczej przezroczystość szkła, nad którą trzeba popracować w jak największym stopniu
@+
Na pozór masz "lekki" folder, który będzie odpowiedni. Następnie musisz pobawić się kolorami i różnymi parametrami.
W przeciwnym razie możesz również przejść do właściwości swojego wyglądu, wybierasz "zaawansowane", a następnie zakładkę "ulmination" i zwiększasz "natężenie światła"
To od Ciebie zależy, czy przetestujesz! ;)
Obejrzyj ten film od 8:13 minuty
https://www.youtube.com/watch?v=SDH_WjPwXoQ
Użyj wyglądu "jasnej powierzchni"
Dziękuję za odpowiedzi.
Próbowałem ze świecącą powierzchnią i bawiłem się różnymi ustawieniami zaawansowanymi, ale nie mogę uzyskać tego wyniku (zdjęcie w załączeniu)
To, co otrzymuję, nie jest zbyt jasne
Witam
Dodaj mgłę, aby uzyskać wrażenie rozproszenia światła.
Bądź ostrożny, ponieważ regulacja jest bardzo czuła.
Pamięci ROM
Czy oglądałeś ten samouczek
https://www.youtube.com/watch?v=lhZ_w4v4rCQ
W rezultacie nie jest źle, fajnie jest twoja żarówka.
Załączam kawałek z jego wyglądem, aby dać ci pomysł, musisz użyć PhotoView, aby zrealizować wynik.

Dziękuję Wam wszystkim,
Powyższy samouczek bardzo mi pomógł, dziękuję,
oto wynik poprzez wprowadzenie poprawek do BLOOM w końcowym renderowaniu
@+
ładny @+
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i linki TUTO, które były dla mnie bardzo pomocne,
@+
Franciszek
Witam
@pmi.pmi byłoby miło zweryfikować odpowiedź od osoby, która najbardziej Ci pomogła, ceni inwestycję każdego gracza na tej platformie Lynkoa, a ponadto pozwala mu zdobywać punkty, aby otrzymywać nagrody.
Wiedzieć na następny raz!
@+
Tak, nie sądzę, aby znaleziono rozwiązanie, które rozwiązałoby stwierdzony problem
w przypadku braku pomocy
więc -1
W idealnej zgodzie z naszym przyjacielem @ kojotem
@+ ;-(