Czy możemy uzyskać renderowanie siatki przewodowej za pomocą SolidWorks? Jak te, które są prezentowane w celu zrobienia technicznego wrażenia w broszurach handlowych, takich jak Colgate z facetem w białym fartuchu. Używam przednich krzywizn, ale to nadal kiepska ostatnia deska ratunku. Ważne jest, aby ich nie weryfikować, ponieważ generuje to wiele krzywych 3D, które w tym przypadku są bezużyteczne.
Dziękuję i życzę miłego wieczoru
maillage.jpg
Cześć Pierre
Problem, który widzę w twoim obrazie, polega na tym, że nie odpowiada on klasycznej siatce (jak w symulacji) w tym sensie, że siatki są w większości zorientowane pionowo i mają silnie równoległe pionowe linie dla obszarów podlegających niewielkim deformacjom.
Nie znam celu, ale funkcja bezpośredniej edycji siatki w SW w wersji 2020 i tak nie wydaje mi się odpowiadać Twoim potrzebom.
Ale powinniśmy lepiej przyjrzeć się Grasshopperowi w połączeniu lub nie z Rhino 6. Myślę, że Twoja potrzeba jest bliższa technice modelowania siatki niż siatce w sensie SW.
Za pomocą Grasshoppera możesz tworzyć wzory siatki, które następnie możesz użyć do zmapowania obiektu, który może być utworzony bezpośrednio w Grasshopperze lub z innego oprogramowania nurbs.
Bez niedyskrecji, jeśli powiesz nam, co chcesz osiągnąć, może to pomóc naszym kolegom poprowadzić Cię lepiej niż ja. ;)
Z wyrazami szacunku!
Pozdrowienia
PS: Nie jestem w siatce z Rhino ;)
Witam
Natywne oprogramowanie nie wie, jak to zrobić.
SW+, dodatek o nazwie Power Surfacing jest w stanie edytować te poczwórne siatki. Ale ten moduł nie jest tani. Nadal można go zainstalować na 30 dni ze wszystkimi funkcjami. Zaleta, szybko się z nią uporałem i przekształciłem siatkę w SW, dzięki czemu można edytować solidną objętość.
Autodesk Fusion to równoważne rozwiązanie (cięższe jak na mój gust) i również płatne.
Na dłuższą metę, jeśli nie chcesz niezawodnego i darmowego rozwiązania, Blender jest odpowiedzią. Bardzo wydajny, ale absolutnie wymaga szkolenia ze względu na interfejs i ergonomię , które są bardzo złożone i różnią się od SW.
3 polubienia
Witam i dziękuję. Ale jestem wściekły, wczoraj zrobiłem długą odpowiedź z podziękowaniami dla Zozo i nie widzę jej w wątku. A jednak wszystko dobrze odhaczyłem, czerwone światła i wszystko.
Powiedziałem, że mam licencję Power Surfacing ale ponieważ nie mogłem z niej skorzystać, a klient, który zainicjował mój zakup , zmienił swój cel, trochę o tym zapomniałem. Wracam!
Dziękuję i życzę miłego dnia
1 polubienie
Witaj @Pierre Mihailovic
W przypadku utraconej odpowiedzi jest to spowodowane błędem Lynkoa, który został zgłoszony już od jakiegoś czasu.
Aby przezwyciężyć to ryzyko, kilku z nas tworzy kopię wiadomości (Ctrl C) przed jej opublikowaniem. Jeśli ten banan utworzysz nową odpowiedź za pomocą Crtl V
Kiedy zapomnę i zaczyna się to psuć, mam dziewięć napadów złości typu tanickiego.
Pozdrowienia
2 polubienia