Automatyczna zmiana nazw kart (nowy arkusz) w instalacji Solidworks

Witam 

Jak wspomniano w tytule, szukam sposobu na automatyczną zmianę nazw moich onfletów Solidworks (które w zasadzie nazywają się "Arkusz1").

Mam zmienną, której używam dla mojej tabelki rysunkowej, czy istnieje sposób na zmianę nazwy tej karty na wartość tej zmiennej?

Z góry dziękuję.

Szczerze

Elise KOENIG

Witam

Tak, musisz użyć makra SolidWorks, czy znasz programowanie VBA?

Oto makro, które przesłałem do Lynkoa:

http://www.lynkoa.com/tutos/macro-solidworks-renommer-feuille-1-de-la-msie-en-plan

Witaj .PL,

Przede wszystkim bardzo dziękuję za pomoc!

Makro działa bardzo dobrze. Ale wtedy moja zakładka nazywa się "Plan", co jest normalne.

Chciałbym, żeby poznała nazwę rysunku. Ta nazwa rysunku jest przechowywana we właściwości numerowanego rysunku NUMERO_DESSIN moim domu. ale nie mogę podać wartości mojej właściwości NUMERO_DESSIN zmiennej VBA.

Próbowałem z wewnętrznymi właściwościami Solidworks, takimi jak "SW-Sheet Scale", ale to też nie działa. Nie może pobrać wartości właściwości, aby umieścić ją w zmiennej VBA.

Czy masz rozwiązanie?

Dziękuję!

W rzeczywistości udało mi się to z właściwością GetCustomInfoValue, którą prosperujesz.

Z tym, że chciałbym uzyskać numer rysunku. A NUMERO_DESSIN jest właściwość kawałka. Ruda Mogę sprawić, by twoja funkcja działała tylko z planami sproperties. Rozwiązanie?

Musiałbyś albo pobrać właściwość części niewspółbieżnej w płaszczyźnie, albo utworzyć właściwość planu, która ma wartość właściwości części NUMERO_DESSIN.

W rzeczywistości udało mi się to z właściwością GetCustomInfoValue, którą prosperujesz.

Z tym, że chciałbym uzyskać numer rysunku. A NUMERO_DESSIN jest właściwość kawałka. Ruda Mogę sprawić, by twoja funkcja działała tylko z planami sproperties. Rozwiązanie?

Musiałbyś albo pobrać właściwość części niewspółbieżnej w płaszczyźnie, albo utworzyć właściwość planu, która ma wartość właściwości części NUMERO_DESSIN.

Może nowe pytanie?