Zmienianie nazw plików za pomocą licznika w programie ProjectManager

Witam

Chcę zmienić nazwy plików na komputerze za pomocą licznika w programie projectManager. Zmieniam nazwy różnych części w następujący sposób: "Numer zadania"-"Numer maszyny"-"P lub A lub S" (w zależności od typu pliku)-"Licznik P lub A lub S". Zauważyłem jednak po testach, że mierniki nie zachowywały się tak, jak chciałem. Rzeczywiście, pomimo zmian numeru firmy i numeru maszyny, licznik pozostaje taki sam, podczas gdy chciałbym, aby uruchamiał się ponownie na 0, gdy tylko zmienię jeden z tych dwóch numerów. Czy jest to możliwe? (Chciałbym również uniknąć tworzenia nowego licznika z nową literą dla każdej cyfry).

Pozdrowienia 

Zaczynasz od utworzenia reguły zmiany nazwy z "Numer transakcji" - "Numer maszyny" - dla P, A lub S tworzysz 3 inne reguły, które dodają znaki P, A lub S, a następnie dla licznika regułę +, która dodaje twój zwiększony numer.

Aby to zrobić, klikasz na koło w 1, następnie tworzysz swój licznik w 2, a na końcu z każdym nowym projektem do skopiowania resetujesz wartość początkową do 0 w 3

1 polubienie

Witam

Niestety to nie rozwiązało mojego problemu. Zapomniałem wspomnieć o jednym punkcie. Rzeczywiście, używam SmartProperties do numerowania moich pokoi za pomocą licznika. Muszę wskazać w Smart numer zamówienia i numer maszyny, aby utworzył licznik P, A lub S specyficzny dla tych numerów (np. 190000-100-P047). A ja bym chciał, aby ProjectManager lub np. Zmieniam nazwę maszyny na 190000-100-...., używał tego samego licznika, aby nie mieć duplikatów. Pozwoliłoby mi to również wiedzieć, kiedy dodaję części do renomowanej maszyny, że licznik wie, od którego numeru przejąć. Możesz zobaczyć moją konfigurację licznika P poniżej.

Pozdrowienia

Jest to możliwe do osiągnięcia, ponieważ w Project Manager pobieramy ID licznika, którego używamy w Smartproperties, a numeracja zwiększa się z ciągłością w jednym lub drugim.

Z drugiej strony, nasz licznik nazywa się PI lub AS w Smartproperties (licznik zaawansowany) i <Counter IDxxxxxx> w Project Manager, aby pobrać identyfikator licznika, którego potrzebujesz:

- Poszukaj w SmartProperties lokalizacji swojego miernika (patrz obrazek poniżej, ramka na czerwono)

Otwórz ten licznik (SmartProperties_Increment.xml) i spójrz na wartość identyfikatora licznika odpowiadającą nazwie licznika. (patrz przykładowy obrazek poniżej PI = nazwa licznika w moich smartproperties i w Project Manager mam:<Licznik|ID419350993954>)

Z drugiej strony, dla tych, którzy często zmieniają liczniki, może to być bolesne. Nie zmieniamy licznika dla każdej firmy lub maszyny, jest to licznik dla wszystkich części, zespołów...

A nazwy maszyn i firm są po prostu dodawane w tabelce rysunkowej z integracją.

1 polubienie

Dziękuję za pomoc. Znalazłem licznik (SmartProperties_Increment.xml), ale jak widać poniżej, mam kilka "podliczników" w tym samym id. Czy możliwe jest pobranie konkretnego komputera w ProjectManagerze, na przykład 190000-100 o wartości 163, aby zmienić nazwę maszyny z tego numeru. W tej chwili, jak widać na zdjęciu, ProjectManager inkrementuje utworzony przez siebie "licznik podrzędny" o nazwie "-".

Na naszych prędkościomierzach nie wybraliśmy trybu automatycznego, ale zaawansowany i może to wszystko zmienia.

Myślę, że powinieneś zrobić bilet na infolinię, aby uzyskać dokładniejszą odpowiedź, bo wtedy już nie będę w stanie Ci odpowiedzieć.

A potem podziel się z nami właściwą odpowiedzią!

1 polubienie