Zmienianie nazwy konfiguracji

Witam

Od kilku dni mam problem ze zmianą nazw moich konfiguracji.
Pozwól, że wyjaśnię, kiedy chcę zmienić nazwę konfiguracji, nie mogę tego zrobić, jeśli plan mojego pokoju jest otwarty. Problem jest taki sam, jeśli moja część znajduje się w zespole i jest otwarta.
Mały szczegół, wcześniej po wybraniu mojej konfiguracji i kliknięciu na nią mogłem ją bezpośrednio nazwać, teraz muszę przejść do właściwości konfiguracji.
Ten problem występuje od czasu, gdy mam dostęp do chmury 3Dexperience (do przetestowania), czy jest to powiązane? Chyba dlatego, że 2 kolegów nie ma dostępu do tej platformy i nie ma żadnych problemów tego rodzaju.

Czy jest sposób, aby temu zaradzić? :pray:

Z poważaniem, Floris

Witam;

Brak możliwości zmiany nazwy konfiguracji, gdy jest ona używana w planie lub w otwartym zespole, jest normalnym zachowaniem.
(To tak, jakby próbować zmienić nazwę pliku z eksploratora, gdy jest otwarty).

Jeśli chodzi o drugi punkt, powiedziałbym " tak ", jest to powiązane, ponieważ nie robiło tego wcześniej ani z twoimi kolegami, którzy nie mają połączenia, 3Dexperience.La podstawowym pytaniem jest: czy naprawdę musisz łączyć się z chmurą 3Dexperience, gdy twoi koledzy z klasy wydają się być w stanie się bez niej obejść.

3 polubienia

" Brak możliwości zmiany nazwy konfiguracji, gdy jest ona używana w płaszczyźnie lub w otwartym złożeniu, jest normalnym zachowaniem." Zauważono, ale dlaczego moi koledzy mogą to zrobić i dlaczego ja mogłem to zrobić wcześniej? Tego właśnie nie rozumiem.

Jeśli chodzi o drugi punkt, jak już powiedziałem, to jest to testowanie. Rzeczywiście, moi koledzy nie mają na razie dostępu do platformy. Jeśli testy są dla nas odpowiednie, jest bardzo prawdopodobne, że będą one również objęte 3Dexperience.

Witam
Myślę, że do wszystkiego, co jest związane z 3DEX, lepiej jest zrobić bilet do wsparcia VISIATIV, ponieważ całość jest w fazie rozwoju (i przez jakiś czas...).
Czy próbowałeś wylogować się z platformy 3DEX?

Rzeczywiście, zamierzam zrobić bilet.
Wolę najpierw zapytać tutaj, zamiast marnować czas (i wyglądać jak c*n) do wsparcia, jeśli problem pochodzi ode mnie.

Dziękuję za odpowiedzi.
Miłego dnia

Dziękujemy za przekazanie nam opinii, nigdy nie wiadomo

Witam

Która wersja oprogramowania?
W 2020 roku a priori nie ma problemu ze zmianą nazwy konfiguracji, ale z drugiej strony nie można usunąć konfiguracji używanej w otwartym montażu/MEP.
Z tego, co pamiętam, nie było to możliwe w poprzednich starych wersjach.
Jeśli Twoja wersja jest wyższa niż 2020, jest to albo błąd (ponowne uruchomienie oprogramowania), albo opcja systemowa (wyszukaj za pomocą " config " w ustawieniach oprogramowania)

1 polubienie

Cóż, nie do końca.
Rzeczywiście, w przeszłości nie można było zmienić nazwy konfiguracji, jeśli była używana.
Teraz (nie mogę powiedzieć, od której wersji) możliwa jest zmiana nazwy używanej konfiguracji i aktualizacja dokumentów użytkownika pliku (prawdopodobnie istnieje wewnętrzny identyfikator konfiguracji). I działa to całkiem nieźle.

Witam

Wersja z 2024 roku.
Moi koledzy też, ale oni pracują.
Szukałem " config " w ustawieniach ale nic nie ma.

Otworzyłem zgłoszenie, czekam na odpowiedź

Witam

Sprawdź już, czy pole " zmień nazwę przez powolne dwukrotne kliknięcie" jest nadal zaznaczone:

3 polubienia

Cze wszystkim

Otrzymałem potwierdzenie od wsparcia, to rzeczywiście jest 3Dexperience.
Nie mają na to sposobu.
Udało mi się poradzić sobie z makro, nie jest idealne, ale działa i przede wszystkim nie jest już dłuższe.

Miłego dnia i jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi!

1 polubienie