Witam
@sjoty_TRI kiedy użyłem go po raz pierwszy, byłem na komputerze portalowym, który miał 2-rdzeniowy procesor,
do skanowania mam wersję na tablet, więc jest ona podłączona do tabletu, a kiedy wykonuję skanowanie, mam zeskanowaną wtyczkę zamocowaną na tablecie,
dzięki temu mogę skanować poruszając się, dołączona jest do niego podpora, która pozwala dostosować go do wersji tabletu PC lub tabletu w wersji na iPada
Aby korzystać z niego tam, gdzie potrzebne jest oprogramowanie wskazane w ich dokumentacji, po otrzymaniu skanera, o ile dobrze pamiętam, masz wszystkie informacje o tym, co należy zainstalować.
Skan jest prawie bezpośrednio przepisywany na zaklęcie Skanect, a następnie możesz go bezpośrednio wyeksportować do STL
Z drugiej strony, ten, który naprawdę zeskanowałem na mm, więc było dużo geometrii, która bierze pod uwagę, aż do włosów na brodzie, fałdy ubrania, guzika koszuli itp.
Zanim rozpoczniesz skanowanie, musisz wybrać jeden z 3 wariantów w programie Skanect, albo zeskanuj mały obiekt, obiekt lub osobę, możesz również zeskanować całe pomieszczenie o wymiarach 6m x 6m... Z drugiej strony z tego co wiem to w wersji na iPada masz trochę więcej opcji niż w wersji na PC, myślę, że pokazuje to na swojej stronie
Z drugiej strony widziałem, że mają nową wersję, niestety nie znam nowych funkcji nowej wersji skanera i oprogramowania
Pozostaję do dyspozycji w razie pytań