Informacja o skaner 3d minolta vivid 910

Potrzebowałbym informacji o tym narzędziu: skanerze 3D Konica Minolta Vivid 910.

- Czy możemy nim sterować za pomocą innego oprogramowania niż to z kreatora "Narzędzie do edycji wielokątów"?

- jeśli tak , to czy można nim sterować bez karty pamięci bezpośrednio z innego oprogramowania, takiego jak "Geomagic", "Rapidform" lub "Polyworks" za pomocą portu równoległego?

Jeśli ktoś wie, jak zdobyć części, takie jak dodatkowe soczewki, daj mi znać.

Wszelkie praktyczne informacje lub informacje zwrotne byłyby dla mnie przydatne, z góry dziękuję.

dobry... im bardziej to idzie, tym bardziej w to wierzę ... ;)

Poruszyłem ten temat w ten weekend!

Potrzebuję więc SCSI 2 i karty PCI/SCSI 2, a wszystko to na starym 32-bitowym komputerze z XP.

Znalazłem kartę, która by się przykleiła (Adaptec 2604), aby wiedzieć, czy będzie kompatybilna ze skanerem...

Nie jest wygrana.

Cóż, jest to mega m...

Nie można uzyskać dostępu do skanera za pomocą Geomagic.
Po spaleniu pentium 4 mojej frezarki (błąd obsługi) udało mi się w końcu zamontować instalację na nowym starym komputerze z odpowiednią kartą wyjściową.
Wygląda na to, że to działa, skaner jest rozpoznawany przez komputer.
Pierwszy problem, brak pilota! Myślę, że to jest to, co utknęło. Więc mówi mi, że urządzenie jest źle zainstalowane.

Dla Geomagic znalazłem wtyczkę, zainstalowałem ją, ale nie lepiej. Była jeszcze jedna rzecz z tym, że nie zrobiłem tego dobrze, błąd też może tam być.
2 dni, które tam drapię i nic do roboty. Brak możliwości uzyskania dostępu do skanera.

Rozwiązałem swój problem, wielkie podziękowania dla S.  Lemoine z firmy KALLISTO za poświęcenie mi chwili.

Użyłbym skanera z kartą flash, to najłatwiejsze!

Bardzo ważna informacja przy zakupie skanera Vivid: optyka zawiera elektronikę, zapisany jest na nich numer seryjny urządzenia i muszą one zgadzać się z numerami skanera. Tylko Minolta jest w stanie rozwiązać ten problem; Od kilku lat nie produkują i nie sprzedają skanerów 3D, nie ma już obsługi posprzedażowej.

Kolejny ważny punkt, złącze adaptera karty flash jest delikatne, było wiele przypadków pęknięcia na tym poziomie. Upewnij się, że masz minimalną gwarancję przy zakupie, podczas przeglądania sieci spotkałem osobę, której skaner działa nieprawidłowo, może złącze, może poważniejsze. W międzyczasie jest bardzo zirytowany.