Zmienianie numeracji serii plików

Witam
Zajrzałem do MyCadTools, ale nie znalazłem niczego, co wydaje mi się pasować do moich potrzeb.

Zduplikowałem część sprawy, robiąc komplikację na wynos. Problem, mam teraz serię plików, które są ponumerowane losowo. Czy wiesz, jak je przenumerować, zaczynając od 1.
Oczywiście mógłbym to zrobić za pomocą SWExplorer, ale będzie to trochę długie (mam dobre 20 sztuk)

Dziękuję

Witam

Jeśli nie widziałeś niczego w narzędziach MyCadTools i jeśli nie masz EPDM, to myślę, że SWExplorer jest właściwym rozwiązaniem, aby uniknąć utraty linków, a następnie na około dwudziestu kawałkach włosy nie są tak długie !!

Pozdrowienia

1 polubienie

Masz narzędzie Menedżer projektów, które pozwala zbiorczo zmienić nazwę projektu, musisz umieścić na nim reguły zmiany nazwy.

Tutaj musielibyśmy usunąć wszystkie istniejące znaki, a następnie utworzyć licznik, który zwiększa nazwę każdego elementu.

Z drugiej strony, jeśli nie opanujesz tego oprogramowania, nie jesteś pewien, czy dla 20-30 części jest ono naprawdę przydatne, zaoszczędzisz czas dzięki eksploratorowi solidworks.

Chyba że chcesz nauczyć się korzystać z tego oprogramowania dla innych projektów.

Aby użyć Menedżera projektu, otwórz zestaw, którego nazwę chcesz masowo zmienić.

W 1. zakładce Wybierz, na dole dodaj swój zespół, a następnie dodaj plany (dodając bieżący folder, a następnie dodając plany)

W razie potrzeby możesz zbiorczo zmodyfikować właściwości w 2. zakładce Właściwości (na przykład numer zamówienia lub rysownika...)

Następnie w zakładce Zmień nazwę dodajesz nową regułę, zamieniasz pierwsze 20 znaków (jeśli nazwa Twojego pliku jest znacznie krótsza niż 20 znaków, w ten sposób usuwasz wszystkie znaki przed rozszerzeniem pliku), a następnie tuż poniżej w nowym polu wybierasz wartość licznika SmartCounter, naciskasz kółko, aby skonfigurować licznik uproszczony wybór formatu licznika 1,2,3 (patrz obrazek w załączeniu).

Następnie w strukturze wybierasz miejsce docelowe folderu, do którego kopiujesz

(dodając, sprawdź ten sam podfolder), a następnie wybierz miejsce docelowe)

Na koniec w Duplikacji kliknij Przetwarzanie.

project_manager.png
2 polubienia

Maggnifaic!

Rzeczywiście, na razie jest to niewielka część, ale patrząc na to, jak zaczyna się umowa, czuję, że będzie mi służyć.
Część dotycząca właściwości również mnie interesuje, ponieważ klient poczuł potrzebę przekształcenia "Nazwa sprzętu" na "SPRZĘT", Rev 00 na Rev A itd.! Drobiazg z 30 nieruchomości, które mniej więcej się zmieniają. Na szczęście wielkie/małe litery nie wydają się stanowić problemu.

Używając go od kilku lat, to oprogramowanie jest bardzo kompletne, aby tworzyć kopie montażowe + kompletny Mep z wszelkiego rodzaju zmianą nazwy, z przyjemnością znajdziesz swoje ustawienia.

Teraz jestem w wersji 2015 ale mam problem: gdy chcę zweryfikować licznik, prosi mnie o jego rejestrację, ale gdy próbuje zapisać go w lokalizacji, do której nie ma prawa... trochę się zacina (por. błąd licznika PM).

Próbowałem zmodyfikować ścieżki, ale on absolutnie chce tam zrobić tę kopię zapasową. Próbowałem modyfikować ścieżki na poziomie ogólnych opcji PorjectManagera, to samo, nie ma możliwości modyfikacji ścieżki (por. PM opcje ogólne)

pm_erreur_compteur.jpg

Drugie przechwycenie

pm_options_generales.jpg

Oto moja zasada dotycząca miernika:

regle1.png

A opcje w moim glukometrze:

regle1.png

Dla mnie wersja z 2016 roku, pokaż mi opcje swojego licznika, który mieliśmy wcześniej z 2014 roku i musi tak wyglądać!

Błąd: Błędnie odczytałem, jak zmienić ścieżkę do pliku xml.

chemin_xml.png

To jest to, czego próbowałem: zapisuje plik w katalogu, który mu podaję, ale nadal chce zapisać plik kopii zapasowej.

Nie ma innego pomysłu, może zapytaj wsparcie Visiativ i opublikuj odpowiedź z ciekawości!

1 polubienie