Witam
Czy możemy określić układ współrzędnych stołu spawalniczego i połączyć go z częścią spawaną mechanicznie?
Chciałbym, aby znaki (np. S1, S2...) moich spoin były widoczne w nomenklaturze (tabela spawania) oraz na częściach oprócz oznaczeń z mojej nomenklatury części spawanych mechanicznie!?
Z góry dziękuję 
Witam
Chcesz zaprojektować je tak, aby pasowały do instrukcji WPS?
Ze swojej strony tworzę dymki i zmieniam tekst, ale nie wracam do kolumny nomenklatury, chyba że zerwę relacje i wchodzę ponownie, ryzykując popełnienie błędów.
Jezeli ktos na forum
normes.pdf (1,6 MB)
wskazuje na swoje spawy, myślę, że może nam pomóc.
Czy to jest rodzaj referencji, którego oczekujesz?
Zgadza się, tak. Chciałbym utworzyć i zautomatyzować zestawienie materiałów z kolumnami (Znacznik spoiny, typ spoiny, WPS itp.).
Miejmy nadzieję, że ktoś tutaj może dać nam kilka wskazówek
Witam
Borykam się z tym samym problemem co Ty, czekając na użytkowników z rozwiązaniem.
Miłego dnia.
Widmo.
Witam
Można określić układ współrzędnych z tabeli spoin i połączyć go z mechanicznie spawaną częścią za pomocą funkcji SOLIDWORKS Weld Construction. Ta funkcja umożliwia tworzenie elementów spawanych mechanicznie z profili, zarządzanie listą części spawanych, dodawanie węzłów i tulejek oraz tworzenie konfiguracji.
Mam nadzieję, że to ci pomoże!
Nie sądzę, żeby pan lepiej zrozumiał to pytanie. Chciałbym mieć możliwość użycia spoiny, którą będę miał nazwę "S1" na przykład do linii nomenklatury, w której mogę podać informacje na temat rodzaju spoiny, odpowiednich grubości i instrukcji WPS...