Rozmieszczenie ostrzy na wale

Cze wszystkim
Mam pytanie dotyczące ułożenia wszystkich łopatek w sposób spiralny, tak aby wszystkie łopatki pokrywały 360° wzdłuż wału.

Patrz P.J
Więc jak mogę to zrobić?

Pozdrowienia 

360.png

Witam

Której wersji SOLIDWORKS używasz? Ponieważ istnieje kilka możliwych odpowiedzi.

Pozdrowienia

Witam

SOLIDWORKS 2018 

Pozdrowienia 

Witam ponownie,

Jeśli używasz zespołu, po prostu użyj funkcji "Linear Dir" na swoim ostrzu i zaznacz opcję "Obróć instancje".

Czy to jest to, czego chcesz? (Patrz załączone zdjęcie).

Pozdrowienia

axelames.png
3 polubienia

Oto pliki, jeśli chcesz.

axelames.zip
2 polubienia

Witam

Dziękuję bardzo, ale oś obrotu nie jest dla mnie zdefiniowana; W przeciwnym razie oś, dla której jest ustawiony, nie może  być ustawiona na obrót!

Pozdrowienia 

axe.png

Jeśli nie jest to tymczasowa oś drzewa, musisz dobrze zdawać sobie sprawę, do której z nich zmierza obrót, prawda? W takim przypadku wystarczy utworzyć oś (z funkcją Axis) lub utworzyć szkic 2D lub 3D z linią konstrukcyjną, aby skierować ten element w celu obrócenia wystąpień.

Pozdrowienia

6 polubień

Witaj Firass

[Cytat] Oś, w której jest ustawiony, nie może  być ustawiona na obrót! [Cytat/]

Niedokładny

Użyj tych ustawień i działa

Pozdrowienia

repetion_lineaire_decalee.jpg
2 polubienia

Wielki!!

I masz to, dziękuję bardzo 

Pozdrowienia 

1.png
2 polubienia

Super! Wszystko, co musisz zrobić, to wskazać odpowiedź, która Ci pomogła, aby "zamknąć" swoje pytanie na forum.

Dobranoc

3 polubienia

Dziękuję!

Ale celem wyznaczenia właściwej odpowiedzi jest zasadniczo pomoc społeczności lub użytkownikowi, który może mieć ten sam problem, a zatem wiedza, co robić.

Dlatego zachęcam Cię do ponownego zaznaczenia odpowiedzi, która rozwiązała Twój problem (spośród tych, które Ci udzielono), ponieważ ta, którą wskazałeś, prawdopodobnie nie jest tą, która pozwoliła Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Dobranoc

3 polubienia