Cze wszystkim
Mam pytanie dotyczące ułożenia wszystkich łopatek w sposób spiralny, tak aby wszystkie łopatki pokrywały 360° wzdłuż wału.
Patrz P.J
Więc jak mogę to zrobić?
Pozdrowienia
360.png
Cze wszystkim
Mam pytanie dotyczące ułożenia wszystkich łopatek w sposób spiralny, tak aby wszystkie łopatki pokrywały 360° wzdłuż wału.
Patrz P.J
Więc jak mogę to zrobić?
Pozdrowienia
Witam
Której wersji SOLIDWORKS używasz? Ponieważ istnieje kilka możliwych odpowiedzi.
Pozdrowienia
Witam
SOLIDWORKS 2018
Pozdrowienia
Witam ponownie,
Jeśli używasz zespołu, po prostu użyj funkcji "Linear Dir" na swoim ostrzu i zaznacz opcję "Obróć instancje".
Czy to jest to, czego chcesz? (Patrz załączone zdjęcie).
Pozdrowienia
Witam
Dziękuję bardzo, ale oś obrotu nie jest dla mnie zdefiniowana; W przeciwnym razie oś, dla której jest ustawiony, nie może być ustawiona na obrót!
Pozdrowienia
Jeśli nie jest to tymczasowa oś drzewa, musisz dobrze zdawać sobie sprawę, do której z nich zmierza obrót, prawda? W takim przypadku wystarczy utworzyć oś (z funkcją Axis) lub utworzyć szkic 2D lub 3D z linią konstrukcyjną, aby skierować ten element w celu obrócenia wystąpień.
Pozdrowienia
Witaj Firass
[Cytat] Oś, w której jest ustawiony, nie może być ustawiona na obrót! [Cytat/]
Niedokładny
Użyj tych ustawień i działa
Pozdrowienia
Super! Wszystko, co musisz zrobić, to wskazać odpowiedź, która Ci pomogła, aby "zamknąć" swoje pytanie na forum.
Dobranoc
Dziękuję!
Ale celem wyznaczenia właściwej odpowiedzi jest zasadniczo pomoc społeczności lub użytkownikowi, który może mieć ten sam problem, a zatem wiedza, co robić.
Dlatego zachęcam Cię do ponownego zaznaczenia odpowiedzi, która rozwiązała Twój problem (spośród tych, które Ci udzielono), ponieważ ta, którą wskazałeś, prawdopodobnie nie jest tą, która pozwoliła Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Dobranoc