@dbz Rzeczywiście! To jest droga do zbadania: wystąpienia utworu, ale jak je wydobyć... Skomplikowany...
Myślę, że rozwiązaniem twojego problemu jest stworzenie konfiguracji twoich części
dlatego łokcie 1; łokcie 2; łokcie 3; itd....
To od Ciebie zależy, czy zmienisz łokcie po umieszczeniu go w swoim zespole, jeśli pracujesz za pośrednictwem zespołu
(trochę nudne, chętnie przyznaję)
W ten sposób nie będą to już te same części i będziesz mieć linię na część w swojej nomenklaturze
a nomenklatura została rozszerzona ;-(
@+ ;-)
Cze wszystkim
Myślę, że twojego problemu nie da się rozwiązać za pomocą automatycznych kontroli.
Myślę, że procedura, którą należy zastosować, jest następująca:
- Automatyczne wprowadzanie pęcherzyków na wszystkich częściach.
-Makro , które przyjmuje każdy identyczny bąbelek, zwiększa wartość indeksu.
Czyli będziesz miał części 2.1, 2.2, ... 2.x, z pojedynczym odniesieniem do BOM.
Wydaje mi się, że nie mamy dostępu do tego rodzaju ustawień w "BOM-ach ASM".
Nie licząc przechodzenia przez ręczne bulgotanie (jest to przeciętne, zwłaszcza jeśli prawdopodobnie będą ludzie).
Dla mnie najprostsze rozwiązanie i takie, które mogłoby być lepsze, jest takie samo jak gt22
(bez konieczności przechodzenia przez makra lub inne...)
1. Dla każdej części sprawdź ustawienia w konfiguracji ("usuń funkcje" musi być odznaczone)
2. Dla każdej części utwórz konfiguracje, które będą używane dla każdego pożądanego wystąpienia.
3. W ASM wybierz konfiguracje odpowiednich części (każde wystąpienie musi wywołać unikalną konfigurację)
4. W BOM, w opcjach grupowania zaznacz znacznik wyboru i ustaw na "tryb 1"
(ale bądź ostrożny, to ustawienie może być sprzeczne, jeśli biblioteka jest w konfiguracji)