Witam
Zastanawiam się, co jest lepsze dla nomenklatury czy modyfikacji między
(Wstaw komponent)->Kopiuj z ograniczeniami
i powtórz komponent z (szkic mnie dla)
wiedząc, że czasami z drugim nie mogę umieścić z właściwym początkiem (więc moje "ograniczenia" są inne)
Witam
Ze swojej strony używam 2. "Kopiuj z wiązaniami" głównie dla części i powtórzenie ze szkicem głównie dla.
2 polubienia
Do preferuję repeater napędzany repeaterem. Systematycznie z funkcją wiercenia lub powtarzaniem wiercenia w celu kontrolowania powtarzalności. W przypadku, gdy jest tylko jedna śruba do powtórzenia, czasami skopiuj z ograniczeniami.
Powtarzanie oparte na szkicu nie jest moim zdaniem świetne, gdy dodasz otwór lub zmienisz ilość, to już nie.
3 polubienia
"Moim zdaniem powtarzanie oparte na szkicach nie jest świetne, kiedy dodajesz otwór lub zmieniasz ilość, nie jest".
Problemem dla mnie jest to, że gdy powtórzenie nie jest okrągłe lub nie znajduje się na symetrycznym kawałku, dość trudno jest umieścić te punkty
2 polubienia
Wolę wykonać powtórzenie szkicu dla funkcji wiercenia, a następnie powtórzenie pilotowane dla.
W ten sposób mamy pewność, że tak się stanie.
Używam kopiowania z wiązaniami, gdy mam spójny zestaw części (np. śruba-podkładka-nakrętka) do umieszczenia w kilku miejscach w moim asm, a tworzenie podzespołu nie jest uzasadnione. Wtedy moje próby wykonuję w klasyczny sposób.
4 polubienia