Zaczynałem w Solidworks, ale wyrywam sobie włosy z głowy, aby zduplikować część (będąc stałym bywalcem ZOOM GDL z Abvent, )
Zauważam, że wszystko jest inne, wiem, jak zduplikować dziurę, ale nie umiem zduplikować całego obiektu w sposób okrężny
To mi nic nie robi, dobrze nawigowałem na pomocach, ale musiałem coś pominąć
Mój pomysł polega na tym, aby stworzyć aspekt i powielić go, aby stworzyć kawałek
Załączam zdjęcie całego dzieła z przykładem, który wykonuje Catia, a na końcu przekrój przekrojowy, na którym oprzem moją okrągłą duplikację. Jeśli nie, jaka byłaby najlepsza metoda odtworzenia tego dzieła?
Cóż, nie jestem wygrany, nadal nie mogę zrobić tego samego
Mały samouczek krok po kroku byłby mile widziany, ponieważ naprawdę nie opanowuję cyklicznego duplikacji, zawsze czegoś mi brakuje
Myślę, że jeśli to zrozumiem, mogę robić bardzo szybkie postępy, tak samo jak w przypadku powtarzania utworu, o ile jest to koło, kwadrat lub dowolny kształt, mogę wykonywać okrągłe lub liniowe powtórzenia
ale jak tylko nałożę grubość, aby zrobić objętość, nie mogę już tego zrobić, zajmuje to tylko jeden aspekt?
Świetny samouczek bardzo dobrze zrobiony, ale nadal nie mogę tego zrobić, ponieważ utknąłem na poziomie kierownicy. W menu parametrów twojego pliku, w którym wpisujesz (y) mam kierunek 1 i nie wiem jak wskazać mu kierunek (y), dlatego mam problem ze zrozumieniem W głowie myślałem, że jeśli wskażemy 360°, to sam znajdzie kierunek??? Muszę jednak pomylić rewolucję z duplikacją. Załączam zrzut ekranu
Musisz utworzyć oś w środku Ø, tworząc linię szkicu na płaszczyźnie pośrodku Ø. W domu tworzę w osiach w swoich modelach części, których do nich używam .
Lub wybierasz płaszczyznę, na której naszkicowałeś swój profil, a następnie jej płaszczyznę prostopadłą, naciskając CTRL i przechodząc do wstaw==>geometrii odniesienia, a następnie osi, a następnie możesz użyć jej do kierunku powtarzania koła.
Dsl za to, że wcześniej nie byłem w stanie Ci odpowiedzieć, pod odpowiedziami jest coś w stylu "ta odpowiedź rozwiązała mój problem" lub coś w tym stylu.
Pourtant j'en lis des tutos, mais pour faire des choses simples j'ai pas encore trouvé
Etant à la retraite je suppose que ça va être compliqué à démarrer, j'ai trop travaillé avec zoom et autocad, et je confond pas mal de choses
Aby rozpocząć, bez wcześniejszego szkolenia, radzę skorzystać ze zintegrowanych samouczków oprogramowania (dostępnych w menu?). Pozwalają one na przyswojenie odpowiednich podstaw (zarówno z punktu widzenia obsługi, jak i słownictwa).
Aby zdefiniować oś, można ją utworzyć (tak aby była to oś odniesienia i tworzy linię w menedżerze elementów), użyć istniejącej powierzchni kołowej lub użyć osi tymczasowej (która jest tworzona przez oprogramowanie programowe, gdy tylko pojawi się okrągła ściana).