W SolidWorks:
W niektórych zespołach nie chcę dodawać wszystkich nakrętek mocujących w moim modelu, wstawiłem co najmniej jedną, aby mieć odniesienie w nomenklaturze (w załączonym przykładzie są to nakrętki mocujące profile aluminiowe).
3 dobre powody, aby nie dodawać ich wszystkich do mojej mieszanki:
- jako dobry rysownik jestem trochę "leniwy"!!
- niepotrzebnie obciąża rozmiar zespołów, a tym samym zmienia wydajność, a mój szef nie jest chętny, aby kupić mi najnowszą wysokiej klasy stację roboczą HP dostępną w Mycadstore !!!
- Montaż zajmuje dużo czasu, a czas to pieniądz!!
Jednak za pośrednictwem SmartBOM potrzebuję odpowiedniej ilości orzechów w moim BOM.
To, co dzisiaj robię, polega na tym, że ręcznie (ale przyznaję: nie jest to zbyt !!!) modyfikuję ilość orzechów po ekstrakcji z Excela.
Jeśli zduplikuję mój zestaw na inną rzecz, muszę ponownie zrobić to samo (w rzeczywistości pomyśl o zrobieniu !!): "majstrować przy ilości" po ekstrakcji.
Podobnie jak w przypadku przypisania wagi do pliku części, zastanawiałem się, czy nie istnieje sposób na przypisanie w zespole ilości komponentu.
Ktoś ma pomysł na przypisanie ilości?
Albo jeśli ktoś ma inny pomysł, to oczywiście jestem zainteresowany ..........
W załączeniu mały zestaw na przykład: Zmontowałem nakrętkę (EC1122) 1 raz, ale potrzebuję 10 na nomenklaturze.
exemple_ecrou_a_repeter.zip