Próbowałem na kilka sposobów rozwiązać mój problem, nie będąc w stanie zrobić tego samodzielnie, więc przesyłam go Tobie...
Chciałbym stworzyć kształt z kilkoma zakrzywionymi "ostrzami" (rysunek w załączniku) za pomocą powtórzenia szkicu lub funkcji (celem jest uzyskanie znacznie więcej niż na szkicu...). Ograniczenia polegają na tym, że końce "ostrza" są styczne do normalnej ściany 1 i płaszczyzny 2.
Dlaczego nie użyć funkcji "Shift" zamiast powtarzać?
Wystarczyłoby zatem utworzyć pierwszy łuk styczny do 2 płaszczyzn (oczywiście w szkicu), a następnie kilkakrotnie przesunąć ten łuk zgodnie z pożądanym rezultatem.
Pozwala to na zachowanie wiązań przy jednoczesnym przesunięciu elementów o żądaną odległość (w przeciwieństwie do powtarzania liniowego, które nie zachowuje wiązań końcowych).
Zamiast robić funkcję obrotu, wybrałbym funkcję ekstruzji. Następnie skutecznie powtórz liniowo, zaznaczając "Zmień szkic" i odznaczając "Powtórzenie geometrii".
Dobra robota @jmsavoyat! Próbowałem przesunąć palcem, ale opcja "Zmień szkic" była wyszarzona, więc nie mogłem jej użyć. To samo dotyczy bossa czy wygładzania.
Mój problem leżał właściwie w moim sposobie rozumienia konstrukcji. Myślałem o szefowaniu, ale powtarzanie poprzez zmianę szkicu nie działa z tą funkcją...