Spiralne schody chronią ciało w pozycji pionowej

Cze wszystkim

Zablokowałem się na powtórzeniu ochroniarza spiralnej klatki schodowej. Oto, gdzie jestem.

Dziękujemy za Twoją opinię

Witam @Rems51

Abyśmy mogli Ci pomóc, musielibyśmy potwierdzić, że tylko " Hélice /Spirale 3 " sprawia Ci problemy.

Widzimy, że krok tej spirali nie ma właściwego kroku i nie jest we właściwym kierunku (spirala zgodna z ruchem wskazówek zegara na zewnątrz i przeciwnie do ruchu wskazówek zegara dla " spirali 3 ")

Opublikuj swój ASM z paczką i idź, aby eksperci od odsłonięć mogli powiedzieć trochę więcej.

Pozdrowienia

1 polubienie

Oto ona:

spiralne schody. SLDPRT (888.8 KB)

Witam

Zamiast używać spirali, osobiście użyłem krawędzi kształtu ze skanu 1, a następnie wybrałem powierzchnię tego skanu w opcji " Normalnie do twarzy ".
Wynik:

Nie udostępniam pliku, ponieważ jestem na SW2023 i plik jest w innej wersji.

3 polubienia

DZIĘKUJĘ

A czy dla tego typu GDC macie jakieś rozwiązanie?

GDC-NIELINIOWY-TEST-MODELU. SLDPRT (193.7 KB)

Z góry dziękuję

Muszę nie mieć odpowiedniego pliku, ale myślę, że tworząc krzywą kompozytową, odzyskując kontur dolnej części i opierając się na zewnętrznej powierzchni w celu nadania orientacji, powinno się to udać.

Przepraszam

GDC-NIELINIOWY-MODEL. SLDPRT (273.8 KB)

Witam
Problem polega na tym, że następuje zmiana orientacji samolotu, więc poza zrobieniem tego kilka razy nie widzę rozwiązania, aby zrobić to w jednej operacji

1 polubienie

Na tym polega problem :thinking:

Sprawdź to, może to pomóc: https://www.youtube.com/watch?v=Fi_CLPtObWw&list=PLjkvI_IbLbweeJrlJR_KmjB0g8EOoESkg&index=34