Cze wszystkim
Zablokowałem się na powtórzeniu ochroniarza spiralnej klatki schodowej. Oto, gdzie jestem.
Dziękujemy za Twoją opinię
Cze wszystkim
Zablokowałem się na powtórzeniu ochroniarza spiralnej klatki schodowej. Oto, gdzie jestem.
Witam @Rems51
Abyśmy mogli Ci pomóc, musielibyśmy potwierdzić, że tylko " Hélice /Spirale 3 " sprawia Ci problemy.
Widzimy, że krok tej spirali nie ma właściwego kroku i nie jest we właściwym kierunku (spirala zgodna z ruchem wskazówek zegara na zewnątrz i przeciwnie do ruchu wskazówek zegara dla " spirali 3 ")
Opublikuj swój ASM z paczką i idź, aby eksperci od odsłonięć mogli powiedzieć trochę więcej.
Pozdrowienia
Witam
Zamiast używać spirali, osobiście użyłem krawędzi kształtu ze skanu 1, a następnie wybrałem powierzchnię tego skanu w opcji " Normalnie do twarzy ".
Wynik:
Nie udostępniam pliku, ponieważ jestem na SW2023 i plik jest w innej wersji.
DZIĘKUJĘ
A czy dla tego typu GDC macie jakieś rozwiązanie?
Z góry dziękuję
Muszę nie mieć odpowiedniego pliku, ale myślę, że tworząc krzywą kompozytową, odzyskując kontur dolnej części i opierając się na zewnętrznej powierzchni w celu nadania orientacji, powinno się to udać.
Witam
Problem polega na tym, że następuje zmiana orientacji samolotu, więc poza zrobieniem tego kilka razy nie widzę rozwiązania, aby zrobić to w jednej operacji
Na tym polega problem
Sprawdź to, może to pomóc: https://www.youtube.com/watch?v=Fi_CLPtObWw&list=PLjkvI_IbLbweeJrlJR_KmjB0g8EOoESkg&index=34