Muszę przymocować blachę do ramy za pomocą. Próbuję powiązać położenie gwintów z położeniem otworów na w blasze (lub na odwrót, to nie ma znaczenia... Najważniejsze, aby mieć tylko jeden wymiar do modyfikacji w przypadku ewolucji). Zazwyczaj tworzę powtórzenie wiertła na blasze, a następnie układam gwinty jeden po drugim koncentrycznie do przejść. Niezbyt wydajne, gdy masz dużo... Chciałbym znaleźć funkcję "powtarzania wiercenia sterowaną funkcyjnie", ale...
Pomyślałam:
- Stwórz wzór w każdym pomieszczeniu i połącz je ze sobą za pomocą zmiennych
- Włóż powtórzenie, a następnie połączoną "serię wierceń" do zespołu
- Utwórz szkic i połącz z nim dwa powtórzenia
Czy istnieje szybsze/bardziej wydajne rozwiązanie? Z jakiego rozwiązania korzystasz?
Kiedy pierwszy stuknik zostanie umieszczony na pierwszym z otworów i utworzysz powtórzenie, to ostatnie nie jest wykonywane w stosunku do powtórzenia otworów?
Cóż, nie, ale nie jestem pewien, czy dobrze to zrozumiałem. Tworzę kran, a następnie powtórzenie (z jaką opcją sugerujesz?) w kontekście mojego montażu, prawda?
@Bart: Nie, moje stukanie jest rzeczywiście funkcją, ale funkcja "powtarzania sterowanego funkcją" działa tylko do wstawiania komponentów do zespołu, a nie do powtarzania funkcji...
Byłoby to rozwiązanie, które idealnie spełniłoby moją prośbę!
@.PL: Właściwie moim problemem jest optymalizacja liczby kliknięć, gdy masz pręt śrubowy: jak uniknąć konieczności zakładania ściegów jeden po drugim. Jak zainstalować je masowo, wszystkie koncentryczne z jak najmniejszą liczbą manipulacji.
To, co opisujesz, jest tym, co robię, ale zachowuję referencje. Bardzo mi odpowiadają: nie zapominając o zmianie wymiaru w przypadku modyfikacji.
W każdym razie dziękuję za odpowiedzi, to nie rozwiązuje mojego problemu, ale nie jest bardzo poważny, nie płacą mi za kliknięcie ;-)
Ale jeśli ktoś ma inne pomysły, to i tak jestem zainteresowany... :-°