Tutaj zarządzam swoją partią za pomocą Driveworks, bez problemu skonfigurowałem zarządzanie zewnętrznymi bokami, ale chcę też zarządzać liniową powtarzalnością moich rowków, więc wziąłem dwie strony, które mnie interesują (odległość między rowkami i liczba powtórzeń) Stworzyłem swoje linijki, które moim zdaniem nie powinny być takie złe, ale to nie działa.
Pobrałem i przetestowałem wszystko, ale nie mam utworzonych żadnych reguł. Nic wielkiego.
Tworząc części, które można konfigurować za pomocą rodziny części, konfiguracji lub innych, należy wziąć pod uwagę sposób tworzenia funkcji.
W Twoim projekcie szkice wytłaczania są tworzone z jednej strony, a Ty umieszczasz długość wytłaczania metton 400 mm, aby przejść przez dwie zagięte krawędzie.
Gdy Twoja część w innej konfiguracji będzie miała wartość 405, zdarzy się, że jedna z krawędzi nie zostanie nawiercona...
W przypadku części arkusza blachy można albo połączyć odległość wytłaczania z grubością blachy, albo wytłoczyć przez wszystko. W przypadku drugiej krawędzi, jeśli część jest symetryczna, należy naszkicować symetrię i wyciągnąć ją.
Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że praca z DriveWorks jest szybsza, ponieważ w przypadku tego produktu wysokość i szerokość zmieniają się w zależności od wymiarów części, które mają zostać utworzone, a przy każdym nowym żądaniu wymiaru część jest bezpośrednio tworzona i zapisywana